Polisin Uyarısına Aldırmayan Köy Muhtarı Dolandırıldı

Kütahya'nın Emet ilçesinde polis ekiplerinin uyarısına aldırış etmeyerek, telefonda kendisini jandarma personeli olarak tanıtan kişinin hesabına 2 bin 850 lira yatıran köy muhtarı, dolandırıldığını anlayınca emniyete başvurdu.


Alınan bilgiye göre, Emet ilçesine bağlı Samrık köyünün muhtarı Mustafa Ali Güngör'ü telefonla arayan ve kendisini Kütahya Jandarma Alay Komutanlığında görevli personel olarak tanıtan bir kişi, Güngör'e ''senin telefon numaran terör örgütü elemanlarının elinde gözüküyor'' diyerek, bu durumdan kurtulması için vereceği hesaba para yatırması gerektiğini söyledi.

Güngör, bunun üzerine ilçe merkezindeki PTT ATM'sine gitti. ATM önünde cüzdanından para çıkaran ve telefonla konuşmaya devam eden Güngör, endişeli hareketleriyle polis ekiplerinin dikkatini çekti.

Telefon dolandırıcılarına karşı polislerce uyarılan Güngör, emniyet personeline ''bir arkadaşıma havale gönderiyorum'' diyerek, telefondaki kişinin verdiği hesaba iki kez para yatırdı.

Söz konusu hesaba 2 bin 850 lira yatıran Güngör, bir süre sonra dolandırıldığını anlayınca, Emet İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek şikayetçi oldu. Güngör'ün şikayeti üzerine havalenin iptali için uğraşan polis ekipleri, paranın İstanbul'daki bir ATM'den hemen çekildiğini belirledi.

Polis, Güngör'ü dolandıran kişiyi tespit etmek için çalışma başlattı.

Kaynak: AA