Altındağ'a Üç Yeni Park

Altındağ’daki yeşil alan miktarı her geçen gün artıyor.

Altındağ'a Üç Yeni Park
Yapımı kısa sürede tamamlanan üç yeni park, cumartesi günü düzenlenecek olan törenle açılıyor.
Ulubey Parkı, Gülpınar Korusu ve Hacı Bayram Veli parkları ile Altındağ’daki park sayısı 30’a yükseldi. Yaklaşık 20 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Ulubey Parkı, bölgedeki gecekonduların yıkılmasının ardından 3 ayda tamamlandı. Sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği parkta vatandaşlar, iki açık hava fitness bölümü ve koşu yolunda sportif faaliyetlerini yerine getiriyor. Altındağ Belediyesi Çevre Müdürlüğü, Ulubey Parkı’na gelen vatandaşların rahat bir nefes alacağı ve rengarenk çiçekler arasında huzurlu saatler geçirecekleri bir ortam oluşturdu. Parktaki gül bahçesi de mahalle halkının büyük beğenisini topladı.

10 bin metrekare büyüklüğündeki Gülpınar Korusu’na ise 500 civarında ağaç dikildi. Sedir, batı ladini, mavi ladin, çınar, leylandi gibi yetişmiş büyük ağaçların bulunduğu Gülpınar Korusu, adeta Gülpınar mahallesine nefes oldu.

Yaklaşık 10 bin metrekare büyüklüğündeki Hacı Bayram Veli Parkı, Solfasol bölgesinde Hacı Bayram Veli Caddesi üzerinde Hacı Bayram Veli’nin doğduğu eve yakın bir alanda bulunuyor. 20 adet gecekondu yıkılarak yapılan Hacı Bayram Veli Parkı, çocuk oyun grupları, amfi tiyatro, tüm parkı çevreleyen 3 metre genişliğindeki yürüyüş ve koşu yolu, 2 ayrı fitness grubu, kamelyaları, çiçek ve ağaçlarıyla da dikkat çekiyor

Bu parkla birlikte 8 yılda 30 büyük parkı Altındağ’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Altındağ’a her yıl ortalama 3 veya 4 park yaptık. Bu parklardan bazıları 400 dönüm büyüklüğünde. Yeni parklar yapmaya da devam ediyoruz” dedi.

Başkan Tiryaki, tüm Altındağ halkını yapımı tamamlanan üç yeni parkı temsilen Ulubey Parkı’nda gerçekleştirilecek olan açılış törenine davet etti

Kaynak: İHA