Türk Edebiyatı’nın Önemli İsimleri Altındağ’da Buluştu

Geçtiğimiz Cumartesi günü Altındağ Belediyesi’nin iki farklı mahallede hizmete açtığı gençlik merkezlerinin açılış töreni, Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerini bir araya getirdi.

Türk Edebiyatı’nın Önemli İsimleri Altındağ’da Buluştu

Battalgazi Mahallesi’nde bulunan ve ünlü yazar Rasim Özdenören’in isminin verildiği gençlik merkezinde gerçekleştirilen törene Rasim Özdenören’in yanı sıra, Nuri Pakdil, Necip Tosun, Necip Evlice, Prof.Dr. Turan Karataş, İbrahim Çelik, M. Atilla Maraş, Ali Karaçalı, Mustafa Aydoğan, Kamil Aydoğan, Ali Fidan, İsmail Altıntaş, Şaban Abak, Hayriye Ünal, İbrahim Demirci gibi Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinin yanı sıra, Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, eski milletvekilleri M. Ali Bulut ve Hasan Seyithanoğlu ile Muhittin Bal, İlhan Ünsal, Alaattin Aydoğan, Musa Çağıl, Nurullah Öztürk, Süleyman Gökduman, Abdurrahim Karadeniz ve Hüdaverdi Çakır katıldı.

TİRYAKİ: “GENÇLİK MERKEZLERİMİZE ÖNEMLİ DÜŞÜNÜR VE İLİM ADAMLARININ İSİMLERİNİ VERİYORUZ. ÇOCUKLARIMIZA IŞIK OLSUN DİYE”
Açılış töreninin ev sahipliğini yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki konuşmasında bugüne kadar 16 gençlik merkezi açtıklarını ve bu işi çok önemsediklerini dile getirdi. Gençlik merkezlerine önemli düşünür ve ilim adamlarının isimlerini verdiklerini hatırlatan Başkan Tiryaki, “Bu gençlik merkezlerine Mehmet Akif Ersoy’un, Yunus Emre’nin, Mevlana’nın, Cemil Meriç’in, Nuri Pakdil’in, Sezai Karakoç’un, Cahit Zarifoğlu’nun, Abdürrahim Karakoç’un, Erdem Beyazıt’ın isimlerini verdik.” dedi.

“Bu memleketin okumuş yazmış entelektüel insanlarının yaşam hikayelerine baktığımızda çocukluk dönemlerinde ellerine tutuşturulan bir kitap ya da bir düşünce adamıyla karşılaşmaları hayatlarının dönüm noktası olarak karşımıza çıkıyor. O yüzden bu önemli isimlerden biri, tek bir çocuğun hayatında bir ışık olabilirse, ne mutlu bizlere” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tiryaki, iyi niyetlerle açılan bu merkezlerin mutlaka karşılığını bulacağına inandığını dile getirdi.

AYDOĞAN: “ŞU ANDAKİ SİYASİ KADRO ÖZDENÖREN’İ, PAKDİL’İ OKUYARAK YETİŞMİŞTİR
Şair Mustafa Aydoğan ise, Rasim Özdenören’in Türk düşünce hayatına damga vurmuş birisi olduğunu belirterek, “Rasim Özdenören ve Nuri Pakdil abilerimizin şu anki siyasetçiler üzerinde hakkı vardır. Şu andaki siyasi kadro, Nuri Pakdil’i, Rasim Özdenören’i okuyarak yetişmiştir. “ diye konuştu.

ÖZDENÖREN: “ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”
Ünlü yazar Rasim Özdenören de, bilinçli bir neslin hedef olduğu bu merkezlerde Altındağlı çocuklar için her şeyin düşünüldüğünü belirtti.

Özdenören, bu merkezde isminin yaşatılacak olması ile ilgili heyecanını, 'Gençlik merkezinin etkili ve yararlı hizmetlere mahzar olması, Cenabı Allah'tan dilediğim en büyük dileklerimden birisidir' sözleriyle dile getirdi. Merkeze adının verilmesi ile ilgili olarak Özdenören, 'Altındağ Belediye Başkanımız Veysel Tiryaki ve belediyenin ilgili kurullarında görev almış dostlarımıza ve personeline, desteğini esirgememiş herkese derin şükranlarımı sunuyorum.' dedi.

YAVİLİOĞLU: “BURADA BUGÜN KONUŞMAK BENİM İÇİN BÜYÜK AYRICALIK.”
Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ise sözlerine Altındağ halkının böyle bir belediye başkanına sahip olduğu için çok şanslı olduğunu söyleyerek başladı.

Bugün burada konuşmanın kendisi için büyük ayrıcalık olduğunu belirten Yavilioğlu, “Rasim abinin bize kazandırdığı en önemli şey, bizim mecramızın belirlenmesinde, ait olduğumuz dünyanın neresi olduğunu sorgulamamızı sağladı. Aynı zamanda kendisinin hiç kuşkusuz maneviyatımızı yükselten bir yönü vardır” diyerek sözlerini sürdür

Kaynak: İHA