Gülerce'den Arınç yorumu

Hizmet hareketinin ileri gelenlerinden Gazeteci - Yazar Hüseyin Gülerce, Bülent Arınç hakkında konuştu.

Gülerce'den Arınç yorumu
Beyaz TV'de yayınlanan Bülent Çöltekin'in moderatörlüğündeki Ortak Akıl programında gündemi değerlendiren Gazeteci-Yazar Hüseyin Gülerce, Bülent Arınç'ın açıklamalarını değerlendi.

Geçtiğimiz günlerde TRT'nin canlı yayınına katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç 'dava arkadaşım' dediği Başbakan Erdoğan ile ilgili yaptığı açıklamalarla çok konuşulmuştu.

Hüseyin Gülerce, bu durumu AK Parti için kurulduğundan beri en önemli olay olarak nitelendirdi.

AK Parti'deki üç isme dikkat çeken Gülerce, 'Abdullah Gül, Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınç. Bunların arasında şimdiye kadar çok mesele çıkarmak isteyenler oldu. Özellikle de Gül ile Erdoğan arasında. Sayın Başbakan ile Sayın Arınç arasında da Arınç'ın hükümet sözcülüğünden sonra bir ters düşme olayı yaşanıyor. Bu Gezi olaylarında da oldu' dedi. Hüseyin Gülerce şunları söyledi:

'Sayın Başbakan'ın toplumda belli kesimlerde tepki meydana getirecek sözler ve davranışlarında onu koruma refleksiyle Sayın Bülent Arınç'ın devreye girmesi var. Yani Arınç'ın açıklamalarını, Sayın Başbakan'ı eleştirmek, ona karşı cephe açmış, hemen açığını yakalamış, ondan daha hoşgörülüyüm gibi değerlendirirseniz  bu fitne olur. Arınç'ın, burada beraber kurduğumuz bir parti var, birlikte olduğumuz bir hükümet var. Bu sizin şahsınızla temsil ediliyor. Bir yıpranma olmasın şeklinde bir tavrı oldu. Ama bu sayın Arınç ile Sayın Erdoğan'ı ters düşürdü.'

'O SÖZLERİ EKRANDA DEĞİL, BAŞBAKAN'IN YÜZÜNE SÖYLEMELİYDİ'

Bülent Arınç'ın  ilk defa hem de TRT'de kendisinin konumunu hatırlatan bir sitemde bulunduğunu söyleyen Gülerce, 'Ben Sayın Arınç ile ilgili hep 'AK Parti'nin vicdanıdır' dedim. Arınç siyasetin değiştiremediği ender insanlardan biridir. Fakat ben onun bir dostu olarak şuraya takıldım: O sözleri kamuoyu önünde, televizyon ekranında söylemek doğru mu? Sayın Başbakan ile yüz yüze görüşüp neden bunları söylemedi? Aralarında diyalog kopukluğumu var yani?' ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN'SIZ BİR AK PARTİ DÜŞÜNÜLEMEZ'

Başbakan Erdoğan üzerine oynanan 'Erdoğan gitsin, AK Parti kalsın' oyunlarının yine devrede olduğunu savunan Hüseyin Gülerce, 'Bu proje içeriden ve dışarıdan var. Erdoğan'ı AK Parti'nin başından aldığınız zaman bu Erdoğan ve AK Parti meselesi de değildir, bu Türkiye meselesidir. Burada bir istikrar yaşanmış. Erdoğa'nsız bir AK Parti düşünülemez' diye konuştu.

'GÜL İLE ERDOĞAN'IN ARASINI AÇAMAYANLAR, ARINÇ'I BAHANE EDİP DEVREYE GİREBİLİRLER'

Abdullah Gül ile Tayyip Erdoğan'ı karşı karşıya getirmekte başarılı olamayanların şimdi Arınç ile uğraştığını ifade eden Gülerce, 'Şimdi Sayın Arınç'ın samimi ama bana göre ekranlardan yapmaması gereken, Erdoğan ile başbaşa görüşmesinde yapması gereken sitemi bahane edip devreye girebilirler. Ama en kısa zamanda ikisinin bu meseleyi çözeceklerine inanıyorum' şeklinde konuştu.BEYAZ GAZETE