Çubuk’a Dev Külliye Yapılması İçin Çalışma Başlatıldı

Çubuk Girişimci İşadamları Derneği (ÇUGİAD) tarafından başlatılan çalışmayla ilçeye dev bir külliye inşa edileceği belirtildi.

Çubuk’a Dev Külliye Yapılması İçin Çalışma Başlatıldı

Çubuk Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Yasin Özden, ilçenin merkezine yakın bir alanda içerisinde cami, yurt, kütüphane, kur'an kursu, konferans salonu ve lojmanlardan oluşan dev bir külliye inşa edeceklerini açıkladı.

Külliyenin, içerisinde birçok birimi barındıracağını, tamamlandığında ilçenin tek ve Ankara’nın en büyük külliyesi olacağını söyleyen Yasin Özen, ’’Çubuklu sanayi ve işadamlarımız, bürokratlarımız, esnaflarımız, hayırsever ve hemşerilerimizle, Allah’ın izniyle ilçemize yakışır bir şekilde külliye yapmak için çalışmalara başladık’’ dedi.

Külliyenin yapımı için gönüllü teşkilatın yönetimini oluşturmak için çalıştıklarını kaydeden Özen, ’’Bu güne kadar hayırsever işadamlarımızdan 20 kişilik bir çalışma arkadaşımız külliyenin yapımı için destek olacaklarını beyan ederek gönüllü teşkilatta yer aldılar. Yapılacak eser için dernek veya vakıf kurulacak bu konuda da çalışmalarımız devam ediyor. İlk etapta külliyenin yapılacağı mekanın seçimi yapılacak. Külliyenin eğitim bölümünde ilme dair ne varsa olacak ve burada ücretsiz olarak öğrencilerimiz yararlanabilecek. Dini ilimlerin yanında aynı zamanda semazen eğitimi, hat, ebru sanatı ve sportif faaliyetler olacak. Ayrıca Arapça, Farsça ve İngilizce öğretilecek. Bu yönüyle külliye tam bir bilim ve irfan yuvası olacaktır’’ diye konuştu.

Yapılacak külliye için tüm kamu kurum ve kuruluşları ile tüm hayırsever insanlarla işbirliği yapılacağını vurgulayan Özen, ’’Biz karınca misali bir yola çıktık. İlçemizdeki ve ilçe dışındaki tüm hayırseverleri bu yapılacak hayır kuruluşuna yardıma davet ediyoruz. İnşallah külliyenin tamamlanması ile ilçemiz ilim ve irfan yuvası olacaktır’’ dedi

Kaynak: İHA