CÜ’de 2013-2014 Akademik Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.)'nde 2013-2014 Akademik Yıl açılışı törenle gerçekleştirildi.

CÜ’de 2013-2014 Akademik Yıl Açılış Töreni Gerçekleştirildi
Programda, Cumhuriyet Üniversitesi Sivas Araştırmaları Merkezi tarafından hazırlanan TDK Sivas Sözlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi (C.Ü.) web sitesi üzerinden kullanıma açıldı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Başsavcı Hasan Aydın, Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, vali yardımcıları, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Prof. Dr. Okay Bulut, il protokolü, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programda CÜSAM tarafından hazırlanan TDK Sivas Sözlüğü'nün Genel Ağa Ortamında kullanıma açılması gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, 14 aylık görev süresince yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, "Strateji Planımız hazır. Bir yıl içinde 194 tane öğretim üyesi yükseldi. Yani bulunduğu konumdan bir üst konuma çıktı. 30 profesör, 59 doçent, 105 yardımcı doçent kadrosunu aldı. Toplam 47 tanede atama yapıldı. Ardından, temel elemanlarımız olan 372 tane araştırma görevlisi, 81 tane öğretim görevlisi, 4 okutman ve 1 uzman alındı toplam olarak yükseltmelerin dışında dışarıdan alınan elemanların sayısı 344 oldu" dedi.

Program, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. Turgay Biçer tarafından 'Duygusal Zeka EQ' konulu açılış dersi verilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA