Osmaniye'de Aile İçi Şiddet Toplantısı

Aile içi şiddete karşı koruma tedbirleri toplantısı, Vali Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı.

Oduncu, Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda düzenlen programda, toplantının, aile içi şiddetin önlenmesi maksadıyla ilgili kurumlar işbirliğinde yapılacak olan çalışmaların belirlenmesi amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Aile içi şiddete maruz kalann kişinin emniyet ya da jandarmaya başvurduğunu, korunma talebinde bulunduğunu ifade eden Oduncu, aile içi şiddet olayının meydana gelmeden önleyici olarak neler yapılabileceği konusunda ortak akıl çalışması yapmayı hedeflediklerini anlattı.

Oduncu, aile içi şiddetin önlenmesi konusunda pek çok kurumun kendi içinde çalışmalar yaptığını ancak bu çalışmaların tek elden yürütülmesinin bütünlük açısından daha uygun olacağını söyledi.

Aile içi şiddetin sadece kurumların değil tüm toplumun problemi olduğunu vurgulayan Oduncu, şöyle konuştu:

"Aile içi şiddetten mağdur olmuş vatandaşlarımız, şehir olarak hepimizin namusu. Bu nedenle öncelikli hedefimiz, aile içi şiddet daha meydana gelmeden sebeplerini ortadan kaldırmak için gereken çalışmayı yapmak. Bunun için öncelikle vatandaşlarımıza ulaşmamız ve eğitim vermemiz gerekiyor. Bu noktada, vatandaşlarımızla birebir iletişim kuran muhtarlarımıza, öğretmenlerimize, imamlarımıza, aile hekimlerimize, halk eğitim kursları öğretmenlerimize önemli görevler düşüyor. Öncelikle aile içi şiddetin sebeplerini belirlememiz ve bu sebepleri ortadan kaldırmamız gerekiyor."

Toplantıda, Toplum Destekli Polis Şube Müdür Vekili Başkomiser Serdar Cöcü, il merkezindeki şiddet olaylarını, türlerine göre, sayısal verilerle anlattı.

Jandarma Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Menderes Yiğitoğlu da jandarma bölgesinde meydana gelen şiddet olaylarıyla ilgili sunum yaptı.

Toplantıda kurum yetkilileri, istatistik veriler ışığında analiz edilen aile içi şiddetin önlenmesine dair görüş ve önerilerini belirtti.

Toplantı sonunda, belediye, üniversite, jandarma, emniyet, müftülük, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık ve İl Halk Sağlığı Müdürlüklerinin müdür yardımcıları veya şube müdürlerinden oluşan alt komisyon oluşturulmasına karar verildi.

Ayda en az bir kez toplanacak komisyon, aile içi şiddet vakaları konusunda il genelinde tespitler yapacak ve bu tespitleri rapor olarak, Vali Oduncu başkanlığında yapılacak toplantıda sunularak, değerlendirilecek.

Toplantıya, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkan Vekili Mehmet Altun, Vali Yardımcısı Nail Anlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Müftüsü Ramazan Çortul, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Abdullah Neşeli, Milli Eğitim Müdür Vekili Halil İbrahim Kahraman, Sağlık Müdür Vekili Mehmet Bahar, Halk Sağlığı Müdürü Alper Latif Boz katıldı.

Kaynak: AA