Tonya Halk Eğitim Merkezinin 'Ebeveynlerde Sağlık Bilinci Düzeyi Oluşturma' Projesi

Tonya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün "Ebeveynlerde Sağlık Bilinci Düzeyi Oluşturma" adlı projesi, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının Hayat Boyu Öğrenme Programı Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları 2013 teklif çağrısı kapsamında kabul edildiği bildirildi.

Tonya Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selçuk Kahyaoğlu, yaptığı açıklamada, projenin bir öğrenme ortaklığı projesi olup Polonya, İtalya ve Portekiz ile birlikte yürütüleceğini belirtti.

Projenin amacının aileleri sağlıklı alışkanlıklarının ne kadar önemli olduğu hakkında bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Kahyaoğlu, "Çünkü çocukların sağlıklı yaşamına temel şekli veren ailelerdir. 8-14 yaş grubundaki çocukların aileleri projede hedef kitledir. Bu yaş grubu, çocuğun kişiliğinin ve hayat tarzının güçlü şekilde geliştiği dönemdir. Projenin birinci yılı araştırma, anket çalışmalarını içermektedir. Araştırma sonuçları sağlık eğitimi alanında ailelerin ihtiyaçları ile ilgili doğru bir yöntem belirlememizde bize yardımcı olacaktır" dedi.

Projenin ikinci yılında ortakların kendi yerel çevrelerinde çeşitli eğitici aktivitelere yer vereceklerini kaydeden Kahyaoğlu, "Farkındalık yaratıcı bilgilendirme kampanyaları ya da sağlıklı bir yaşam tarzının çeşitli yönlerini içeren reklamlar, aileler için çalışma atölyeleri, okullardaki bilgilendirme kampanyaları, yerel aile yarışmaları ve aileler için düzenlenen çeşitli etkinlilere yer verilecektir. Proje boyunca tutulan tüm etkinlikler projenin internet sayfasında sunulacak" diye konuştu.

Projenin ilk toplantısının, Tonya Halk Eğitimi Merkezi, Polonya'dan New Culture and Education Association, İtalya'dan Associazione Per Esempio ve Portekiz'den Santa Casa da Misericórdia de Santarém'in katılımıyla 7-11 Ekim'de koordinatör ülke olan Polonya'nın Varşova kentinde yapılacağı bildirildi.

Kaynak: AA