Thy Genel Müdürü Kotil'den İşitme Engelli Öğrencilere Ziyaret

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, işitme engelli öğrencilere kırtasiye malzemesi dağıttı.

Halime Çavuş İşitme Engelliler İlk ve Ortaokulunda İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy tarafından karşılanan Kotil, okulda eğitim gören 32 işitme engelli öğrenciyle sohbet etti.

Kırtasiye malzemelerinin bulunduğu okul çantalarını öğrencilere veren Kotil, öğretmenlerle de bir süre sohbet etti.

Kotil, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, okulda eğitim gören öğrencilerin pırıl pırıl gençler olduklarını belirterek, bugünkü teknolojinin işitme engellilerin hayatını kolaylaştırdığını söyledi.

Çocukların bebeklikten 5-6 yaşına kadar işitme engeli konusunda yardım alamamaları durumunda Türkçeyi öğrenemediklerini vurgulayan Kotil, "Türkçeyi öğrenemeyince okuyup, yazamıyorlar. Bütün dünyada ne kadar ana baba varsa, çocukları işitme engelliyse, doğduğu anda yardım istesinler. Devletimiz onlara yardımcı olacaktır" diye konuştu.

İl Mili Eğitim Müdürü Aksoy ise Kotil'e ziyareti ve hediyeleri dolayısıyla teşekkür ederek, "Okulumuzun adını basına yansıtma ve gündeme taşıma adına bu bir gayret. Böyle bir okulu seçmiş olmaları ayrı bir hassasiyet. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de fırsat buldukça kendilerini ilimizde görmek istiyoruz" dedi.

Aksoy, daha sonra Kotil'e içinde Kastamonu'nun yöresel ürünlerinin bulunduğu sepet hediye etti.

Kaynak: AA