'Rüzgarın Kızı' İhlas Haber Ajansı'nda

"Rüzgarın Kızı" adıyla anılan eski milli atlet ve rekortmen sporcu Semra Aksu, bu kez siyaset arenasında zorlu bir yarışa girdi.

'Rüzgarın Kızı' İhlas Haber Ajansı'nda
Aksu, Çiğli belediye başkanlığına bu kez CHP'den soyundu. Aksu, "Çiğli'nin kızıyım. Burada doğdum, büyüdüm spor yaptım. Rekorlar kırdım. Önüme inanılmaz fırsatlar konuldu. ama Çiğli'yi terketmeyi hiç düşünmedim. Çiğli'de doğdum, Çiğli'de öleceğim. Ama hizmet etmeden ölmek istemiyorum" dedi.

HAYATI BAŞARILARLA DOLU
İhlas Haber Ajansı (İHA) İzmir Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Aksu, Bölge Müdürü Yusuf Kahraman, Haber Müdürü Halil Karahan ve Bölge Redaktörü Kazım Erkmen'le bir süre sohbet etti. Ailesinin 1980'li yıllarda Çiğli'ye geldiğini, kendisinin de Çiğli'deki okullarda eğitim görerek, Dokuz Eylül Üniversitesi'nden beden eğitimi öğretmeni olarak mezun olduğunu hatırlatan Semra Aksu, "Çiğli benim yuvam. Çiğli'deki okullarda öğretmenlik yaptım, Atatürkçü gençler yetiştirdim. 1977'de başladığım atletizmde de zirveye ulaştım. 150 Türkiye rekorum var. 272 kez milli oldum, 500'e yakın da madalyam var. 2000 Sydney Olimpiyatları'na ilk kadın Türk Atletizm Federasyonu Başkanı olarak, sporcularımızın en önünde katıldım. 2005 İzmir Üniversite Olimpiyat Oyunları'nı icra kurulu üyesi olarak Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu ve tabii ki diğer değerli arkadaşlarımızla birlikte düzenledik ve yüzümüzün akıyla çıktık." dedi.

GÜCÜMÜZÜ ÇİĞLİ'DEN ALACAĞIZ
Belediyeciliği de iyi bildiğini kaydeden Aksu, şöyle konuştu:
"1999-2006 yılları arasında merhum Başkanımız Ahmet Piriştina ile Büyükşehir belediyemizde birlikte çalıştık. Kültürel ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanıydım. Allah rahmet eylesin, kendisinden çok şey öğrendim. Şimdi de, eğitimci, sporcu ve belediye yöneticisi kimliğim ve tecrübelerimle, doğup büyüdüğüm Çiğlime, 'Birlikte yönetelim, birlikte yönetelim" sloganıyla hizmet etmek istiyorum. Spor hayatımda bayrağımızı nasıl gururla taşıyıp, ülkemi dünyada temsil ettiysem, şimdi de Çiğli'de hizmet bayrağını taşımak istiyorum. Sosyal belediyecilik anlayışı ile gücümüzü Çiğli'den alıp, yatırımlarımızı Çiğli'ye yapacağız."
Kaynak: İHA