Ortaca Eğitim-Sen’dab Dünya Öğretmenler Günü Etkinliği

Eğitim-Sen Ortaca İlçe Temsilciliği, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte üyeleriyle bir araya geldi.

Ortaca Eğitim-Sen’dab Dünya Öğretmenler Günü Etkinliği
Etkinliğe Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Başkan Yardımcısı Cemil Durak, CHP İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri Murat Yarar, M. Ali Avcı, Eski CHP Muğla Milletvekili Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr.Ali Arslan, Eğitim-Sen Ortaca İlçe Temsilcisi Hamit Taka, Yönetim Kurulu Üyeleri İlyas Akbal, Çiğdem Celep, İlker Gülay ve çok sayıda Eğitim- Sen Üyesi öğretmen katıldı.

Gecede emekli olan öğretmenlerden Özcan Özsoy ile Adem Çimen için Genel Merkez tarafından gönderilen teşekkür plaketlerini Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, CHP Eski Muğla Milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Ali Arslan tarafından verildi.

Eğitim-Sen Ortaca Temsilcisi Hamit Taka, gecede yaptığı konuşmada; "5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü 1966 tarihinde ILO ve UNESCO tarafından "Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararı"nın alınmış olmasıyla başlamıştır. Bu belge Türkiye tarafından kabul edilmesine karşın, Türkiye’de öğretmenlerin hak ettiği ilgi ve değeri gördüğünü, taleplerinin karşılandığını söylemek mümkün değildir. 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü, klasik anlamda sadece öğretmenler için kutlanan bir gün olmaktan çok, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin uluslararası alanda birlik, dayanışma ve örgütlü mücadelesinin simgesi olarak kabul edilmektedir. Türkiye’de eğitim sisteminin yıllardır çözülmeyen sorunları, öğretmenleri ve diğer eğitim emekçilerini, diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre çok daha fazla olumsuz etkilemektedir. Eğitimde 4+4+4 dayatmasının üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen, okul dönüşümleri sonucunda ortaya çıkan norm fazlası sorunu hala çözülememiştir. Eğitim Sen olarak, yaşadığımız bütün sorunlara rağmen bütün öğretmenlerimizin, eğitim ve bilim emekçilerinin 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA