Hüseyin Gülerce'den andımız açıklaması

Gazeteci - yazar Hüseyin Gülerce, andımızın kaldırılmasını eleştirenlere tepki gösterdi.

Hüseyin Gülerce'den andımız açıklaması
Demokratikleşme Paketi kapsamında andımız kaldırılması Beyaz TV ekranlarında masaya yatırıldı. Konu hakkında Ortak Akıl programında konuşan Gazeteci- yazar Hüseyin Gülerce, andımızın kaldırılmasını eleştirenlere tepki gösterdi.

“NEDEN TÜRK DAYATMASI YAPIYORSUN”

Andımızın kaldırılmasının bazı kesimlerce başka yöne çekildiğini savunan Gülerce, “Bu milletin evlatlarına bir milliyetçilik duygusu vereceksiniz bu ırk üzerinden yapmayacaksınız.” dedi. Türkiye 'de empati yapılmadığını söyleyen Gülerce, Kürt bir çocuğun andımızı okumak zorunda kaldığını örnekleyerek “Neden ona zorla Türk dayatması yapıyorsun. Hani eşit yurttaşlar olacaktık?” diye ekledi.

“NE DOĞRUSU NE ÇALIŞKANI? “

Andımız 'da geçen “doğruyum çalışkanım” ifadelerine de değinen Gülerce, “Türkiye senet protestosunda dünya üçüncüsü. Bu ülkede rant, torpil ve rüşvet almış başını gitmiş. Aslında burada “Türk 'üm uyanığım” demek lazım. Hepimiz uyanık geçiyoruz. Ne doğrusu ne çalışkanı” ifadelerini kullandı. Gülerce, “Eğer bir insan Kürt ise o kişiye zorla Türk 'üm dedirtmek kişinin kimyasını bozar” diye ekledi.