Giresun'da 2 Farklı Engelli Hikayesi

Giresun’da 2004 yılında evlenerek 2 çocukları olan ancak şiddetli geçimsizlik yüzünden ayrılan işitme engelli çift 6 yıl sonra çocukları için yeniden nikah masasına oturarak evlendiler.

Giresun Sağır, Dilsizler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde tanışan işitme engelli Tarık Koç (35) ile işitme ve konuşma engelli Serap Arslantaş (34) 2004 yılında evlenerek Oğulcan ve Onur adında iki erkek çocuk sahibi oldular

İşitme engelli çiftin evliliklerinde bir süre sonra şiddetli geçimsizlik başladı.

Çift daha sonra 2007 yılında boşanmaya karar verdi. Boşandıktan bir süre sonra Antalya Adliyesi’nde mutfak görevlisi olarak çalışmaya başlayan Serap Arslantaş ile AKSA Elektrik Giresun Müdürlüğü'nde çalışan Tarık Koç, boşansalar da iletişimlerini kesmeyerek ara sıra görüşmeye başladılar. İki çocuğu ile birlikte Giresun’da annesiyle yaşayan Tarık Koç’a, eski eşi Serap Arslantaş’tan 'Tekrar evlenelim' teklifi geldi. Eski eşi Tarık Koç da evlenme teklifini kabul etti. Dün Giresun Belediyesi nikah salonunda Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun işitme engelli çiftin nikahını kıydı. Çiftin nikah şahitliğini ise Belediye Personelleri Gencer Külekçi ile Hasan Özkaya yaptı.

Nikahın ardından çalıştığı işyerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tarık Koç, “Ayrılınca çok üzülmüştüm. Ancak daha sonra çocuklarla birlikte çok zorlandık. Annemde çocuklara bakamaz hale geldi. Serap bana evlenme teklifi yaptı. İki tane çocuğumuz var. Bunların durumunu da düşünerek teklifi kabul ettim ve yeniden evlendik, mutluyuz” diye konuştu.

Çiftin 9 yaşındaki oğlu Oğulcan da “Annemle babamın evlenmelerine ben de çok sevindim” diyerek mutlu olduğunu söyledi.

GÖRME ENGELLİ İLKNUR ERSOY HAFIZ, ANNE VE BABASI İSE YILIN ANNESİ VE BABASI OLDU

Giresun Müftülüğü tarafından düzenlenen Kuran Kursları'ndan mezun olan hafızlar için bugün Spor Salonu’nda İcazet Töreni düzenlendi.

Törende 16 bayan, 12 erkek hafıza diplomaları verilirken, birer çeyrek altın hediye edildi. Hafızlık töreninde dikkat çeken ise görme engelli olan İlknur Ersoy’un hafızlık diploması alması oldu. Giresun Valisi Hasan Karahan tarafından altınla ödüllendirilen 34 yaşındaki İlknur Ersoy, "İlk başlarda çok zorlandım. Biraz geçte olsa bu işi başardım. Hocalarım bana tek tek, ayet ayet, sayfa sayfa bana sözlü bir şekilde ezberlettiler. Ama sonra hocalarım bana çok yardım ettiler. Biraz geç oldu öğrenmek. Çünkü ben farklıydım, görme engelliydim. Ama azmettim ve sonunda başardım. Bundan sonra Allah'ın huzuruna hakkıyla çıkacağıma inanıyorum. Benim gibi olanların da Kur’an öğrenmelerini isterim. Hafızlık zor bir durum ama her zorluğun bir kolaylığı vardır” dedi.

İlknur Ersoy’un hafızlık hocası Hacer Baş İse,İlknur bize geldiğinde tabiki bizden farklı bir durumdaydı gözleri görmüyordu.Hafızlık süreci kolay bir durum değildi.gören bir insan 3-4 yılda hafızlığını yapıyordu İlknur ablamızın bu durumu çok zordu.Biz okuduk o tekrarladı. Biz 5 kerede, 20 kerede okuduk oda tekrarladı. Kolay olmadı oda yoruldu bizde yorulduk. Ama biz elimizden gelerek yardımcı olduk ve bugün hafızlık diplomasını aldı” ifadelerini kullandı

Müftülük tarafından bu yıl yılın annesi ve babası seçilen İlknur Ersoy’un babası Hayrullah Ersoy ise "Kızımız hocalarının okuması ile ezber yaparak hafız oldu. Biz çok mutlu ve sevinçliyiz. Bizde ailesi olarak yılın anne ve babası seçildik buda bizi çok onurlandırdı. Herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu

Kaynak: İHA