Emetli Şehit Pilot Ahmet Refik Alp'in Adının Verildiği Sosyal Tesislerin Temeli Törenle Atıldı

Kütahya’nın Emet Belediyesi tarafından yaptırılacak olan içinde şelale ve şehitliğinde bulunduğu sosyal tesislerin temel atma töreni büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

160 günde tamamlanması beklenen ve adını Emetli pilot şehit Ahmet Refik Alp’ten alan yaklaşık 1 milyon 900 bin TL'ye mal olacak projenin temel atma törenine Kütahya valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Ak Parti Milletvekili Hasan Fehmi Kinay’ın, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Daire amirleri ve Emet halkı katıldı.

İçinde şelale, kafeterya, şehitlik, sergi salonlarının bulunacağı projenin temel atma töreninde bir konuşma yapan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Emet’in kurulduğu tarihten buyana yapılan yatırımlardan daha fazlasını son beş yılda yapıldığını söyledi

Koca, "Emet’te sadece; Emet halkının dediği olacaktır. Halkın üzerinde bir güç yoktur. Emet belediyesi bugün bütçesini iki katına katlamıştır. Biz Ankara’ya ne proje götürmüş isek hayır denmedi. Bugün ilçede ne eksik varsa Ankara’nın, milletvekillerin değil, benim eksikligimdir. Nasıl yapılan projelerinin sevabından faydalanıyorsak, yapılmayanların günahı da benimdir. Bugün temel attığımız büyük projemizde, ilçeye akacak olan iki büyük şelale olacaktır. Şelalenin birisinin üzerinde sergi salonları bulunacaktır. Ayrıca Şelalenin başlangıç noktası tepede de büyük bir ilçe şehitliği bulunacaktır. Şelale yanına kurulacak olan Yaklaşık 20000 metrekare alanda ise yürüyüş yolları, botanik bahçeler ve küçük apart oteller kurulacaktır" diye konuştu.

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca’dan sonra söz alan Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 13 ilçesi bulunan Kütahya’nın 9 ilçesine Başbakanın bizzat gelerek ziyaret ettiğini, Cumhuriyet tarihinde hiçbir başbakanın Kütahya’nın dokuz ilçesine gelmediği söyleyerek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Kütahya’yı ne kadar önemsediğinin altını çizdi. Kinay, ayrıca yakın bir zamanda KİT Komisyonu Başkanı olarak, Kütahya’ya hizmete devam edeceğinin de müjdesini verdi.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz da, "Yaklaşık Kütahya’da dört ayı geride bıraktım. Görev süresince 3 defa Emet ilçesine geldim. İlk geldiğimde her yer kazılmış ilçe şantiye alanına dönmüştü. Çok kısa süre içerisinde bir çok çalışmayı başkan tamamlamış, bu yüzden onu tebrik ediyorum. Projenin adını pilot şehitimizin adını vererek, geçmişimizi bir kez daha hatırlanması sebebi ile ayrıca tebrik ediyorum. Kütahya’da tek Gazi unvanını alan Emet ilçemize proje hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Temel atma törenine geçildi. Törende, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay ve Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, beton atma butonuna birlikte basarak, projenin ilk startını verdi.
Kaynak: İHA