Down Sendromlular Judo İle Rehabilite Ediliyor

Samsun’da hazırlanan “Down Sendromlu Çocukların Judo Eğitimi ile Rehabilitasyonu” projesi ile down sendromlular judo öğreniyor.

Türkiye’de ilk defa Samsun’da uygulanmaya başlanılan “Down Sendromlu Çocukların Judo Eğitimi ile Rehabilitasyonu” projesinin ilk antrenmanı Atakum Devlet Su İşleri (DSİ) spor salonunda gerçekleştirdi

Judo eğitimi veren Samsun DSİ Judo Antrenörü Saadettin Ekinci ile birlikte ilk antrenmanlarına çıkan down sendromlu çocuklar ısınma hareketleri yaptı. Daha sonra çocuklar kendi aralarında öğrendikleri hareketleri uyguladılar.

Samsun Spor, Eğitim ve Tanıtma Vakfı (SAMSEV) tarafından hazırlanan projenin Türkiye'de ve dünyada ilk olduğunu ifade eden DSİ Judo Antrenörü Saadettin Ekinci, “Bu down sendromlu çocukların judo ile rehabilitasyonu projesinin içerisinde olmaktan çok mutluyuz. Eğitimler 9 ay sürecek. Bu proje kapsamında down sendromlu çocuklara bu sporun nasıl yapıldığını göstereceğiz. 9 ay boyunca kimse tanıyamayacak bu çocukları. Judoyu çok güzel yapacaklar, bu spor sayesinde sosyalleşecekler ve farklılıklarını ortaya koyacaklar. 25 yıldır judo antrenörüyüm ama hiçbir işimi bu kadar severek yaptığımı bilmiyorum. Projeye 30 çocuk dahil. Bugün 22 öğrenciyle eğitime başladık. Yarın bu sayı daha da artacak. Cumartesi pazar günleri saat 12.00-14.00 arasında 3 antrenör eşliğinde bu etkinliği yapacağız. Bu ay içinde bir kuşak sınavımız var. Başta bu sporun temelini öğretiyoruz. Selamlamaları, mindere çıkışı, oturuş, yere düşüşleri öğretiyoruz. Onlara judoyu sevdirdikten sonra kas gruplarına hitap edeceğiz. Onların daha hareketli birer birey olmasını, diğer çocuklarla kaynaşmalarını sağlayacağız” dedi.

Kaynak: İHA