'Cami, Cemaat ve Namazın Önemi' Konferansı Düzenlendi

Borçka'da, "Cami, Cemaat ve Namazın Önemi" konulu konferans organize edildi.

Borçka Müftülüğü tarafından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında ilçedeki bir düğün salonunda organize edilen konferansa, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Vehbi Karakaş, konuşmacı olarak katıldı.

Kaymakam Şakir Öner Öztürk, Belediye Başkanı Oral Küçük, Artvin Müftüsü Kemal Uçkun, İlçe Müftüsü İbrahim Görmüş ve çok sayıda davetlinin katıldığı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan konferans, Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Karakaş, camilerin bir kültür, gelenek ve buluşma yeri olduğunu belirterek, "Camiler kardeşlik mekanımız, kadın, erkek, çocuk, makam sahibi, makam sahibi olmayan, zengin, fakir herkesin eşit olduğu yerdir. Camiler, bütün Müslümanların bir araya geldikleri, huzur buldukları ibadethanelerdir. Camilerimizin hem içini hem de dışını el birliği ile güzelleştirmeliyiz" dedi.

Din görevlilerinin kendilerini yetiştirmeleri ve geliştirmeleri gerektiğini ifade eden Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Din görevlilerimizin gelişmeleri, yetişmeleri ve bakış açıları çok önemli. Toplumdaki problemlerin hangi alanlarda olduğunu görüp o alana doğru yönelmeleri gerekiyor. Camilerimizin mimari yapılarında, kadınların ve engellilerin ihtiyaçlarına göre bir dizayn yapılmadığını görüyoruz. Bu eksikliğin giderilmesi gerekiyor. Son yıllarda camilerimizde bu yönde düzenlemeler yapılmakta. Bu çalışmalar daha da yaygınlaştırılarak, camilerimizden hem kadınlar hem de engelli vatandaşlarımız rahatlıkla istifade edebilmelidir."

Kaynak: AA