Buharkentli Köylüler Kendi İşini Kurdu

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Aydın İl Müdürlüğü ve Buharkent Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Ortakçı Köyü Kadın Üst Giysim Kursu sona erdi.

Buharkentli Köylüler Kendi İşini Kurdu
Buharkent'te 20 bayanın katıldığı ve sertifika almaya hak kazandığı kurs sonunda düzenlenen sertifika töreni ve sergi açılışı büyük ilgi gördü. Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, belediye Başkanı Yusuf Vural, Türkiye İş Kurumu Nazilli İlçe Müdürü Şahin Altunkurt ve Buharkent Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Aşkın Güneş, kursiyerler ve vatandaşların katıldığı törende saz kursları devam eden kursiyerler tarafından mini bir de konser verildi.

Belediye Başkanı Yusuf Vural, ilçedeki istihdamın artması için Halk Eğitimi merkezi ve Kaymakamlık ile ortak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "Buharkent, Aydın'ın en uzak ilçesi olarak her açıdan gelişim bekleyen bir ilçe. Bu nedenle her türlü çalışmayı yürütürken bir yandan da halkımızın kalifiye eleman olabilmeleri, ev ekonomilerine destek olabilmeleri için köylerimize kadar kursları götürüyoruz" dedi.

Kaynak: İHA