Btso Sektör Konseyleri Çalışmalarına Başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından oluşturan sektör konseyleri, çalışmalarına başladı.

Tanıtımı 30 Eylül Pazartesi günü BTSO Başkanı İbrahim Burkay tarafından basın toplantısıyla yapılan 17 sektör konseyinden 4'ü ilk çalıştayları geniş katılımlı olarak gerçekleşti.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sektör konseyleri yapılanması ile BTSO'nun Türkiye'deki oda ve borsalar arasında bir ilki başlattığını ifade ederek, "Göreve geldiğimiz zaman özellikle Bursa ekonomisini oluşturan tüm dinamiklerin, meslek grupları ve sektörlerin kendi yol haritalarını çıkarmaları adına konsey yapılanmasını oluşturma niyetindeydik. Son Meclis toplantımızda yapılan oylamada, oybirliğiyle bu projemizi hayata geçirme fırsatı yakaladık. Konsey yapılanmaları Bursa ekonomisine sınıf atlatacak" dedi.

"Bursa'nın kaybedecek zamanı yok" diyen Burkay, sektör temsilcileri, akademisyenler ve BTSOO üyelerinden oluşan 4 konseyin çalışmalarına kendisinin de katıldığını vurgulayarak, "Orta-yüksek teknolojide Türkiye'nin önüne koyduğu hedeflere ulaşmada sektörlerimizin aldığı yol ve çağı yakalama hızları, rekabette belirleyici olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Burkay, 7-11 Ekim arasında Bilişim ve İletişim, Uzay Havacılık ve Savunma Sanayi, Enerji ve Perakende Ticaret konseylerinin çalıştaylarının yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA