Bayburt Köylerine 4,5 Milyon Liralık Ödenek

Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, 2013 yılında KÖYDES kapsamında 3,5 milyon liralık ödeneğin yanında 4,5 milyon liralık ikinci dilim ödeneğin de Bayburt'a tahsis edildiğini bildirdi.

Bayrak, yaptığı açıklamada, ilk ödenekle köylerde, 100 kilometrelik grup yolu olarak tabir edilen ana yolların ikinci kat asfalt çalışmalarının yapıldığını belirterek, "Merkez dahil 20 köyümüzün köy içi parke çalışmalarıyla içme suyu ihtiyaçları karşılandı. 4,5 milyonluk ödenekle de iki yılda yapılan 200 kilometrelik ikinci kat grup yolu asfalt çalışmalarına ilaveten yan yol dediğimiz köy yollarımız sıcak asfalt karışımı ile tamire alınacak" dedi.

Merkez, Aydıntepe ve Demirözü ilçelerine bağlı 25 köyün köy içi düzenlemelerine esas olarak kilit taşı kaplanacağını ifade eden Bayrak, "10 köyümüzün içme suyu deposu il isale hattı yenilenecek, 8 köyümüzün kanalizasyon şebeke hattı değiştirilecek ve 5 köyümüzün yer üstü sulama çalışmaları tamamlanacak. Böylece köylerimizin asfalt yol çalışmaları bitirilerek çöpleri konteynırlarla toplanacak, yenilenmiş köy konaklarıyla, çocuk parklarıyla spor alanlarıyla Bayburt köylerindeki kentsel uygulamalar en kısa zamanda bitirilecek" diye konuştu.

Bayrak, bu çalışmalarda katkısı olan AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ile il teşkilatına, Bayburt Valisi ve İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak: AA