Aydın 1. Otomobil Dünyası Şenlikleri Başladı

"Aydın 1. Otomobil Dünyası Şenlikleri" adıyla düzenlenen Aydın Motorlu Araç Satış Otomobil Fuarı törenle açıldı.

Aydın Ticaret Odası'nın katkılarıyla gerçekleştirilen fuarın açılış töreninde konuşan AYMAS Başkanı Hasan Yoğurtçu, Türkiye ekonomisinde önemli bir ağırlığa ulaşan ve otomobil ticaretini de içine alan otomotiv sektörünün istihdamda, üretimde ve ihracatta kendisini kanıtlamış ve 7 yıldır ihracatta birinci sırada yer aldığını anlattı.

Otomotiv sektörünün son yıllarda önemli bir yol kat ettiğini bildiren Yoğurtçu, ."Hem ülkemizin ekonomik canlanmasına hemde uluslar arası alanda önemli bir rekabet gücüne ulaşmıştır. Ülkemizde yılda 1 milyon araç üretilmekte bunun 600 binini otomobiller oluşturmaktadır. Sektörde yaklaşık 400 bin kişi istihdam edilmektedir. Türkiye'de 17 milyon motorlu araç var. Bunun 8,6 milyonu otomobil. Aydın'da 336 bin 456 motorlu araç var. Aydın bu araç sayısı bakımından 14. sırada bulunmaktadır" dedi.

Aydın'da otomotiv alıcısının dikkatini çekmek için bu projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyen Yoğurtçu, ''1. Otomobil Dünyası Şenlikleri adı altında otomobil fuarını gerçekleştirdik" diye konuştu.

Yoğurtçu, pazar günleri AYMAS dışındaki araba satışlarının Aydın Belediyesi tarafından engellenmesini defalarca istemelerine rağmen kalıcı bir çözüme kavuşturulmadığı da sözlerine ekledi.

Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Şefika Çoban da konuşmasında belediye olarak AYMAS esnafının yanında olduklarını söyledi.

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken ise 1'incisi düzenlenen şenliğin daha sonraki yıllarda daha büyüyerek devam etmesi temennisinde bulundu.

Eleştirilere cevap vermek için söz isteyen Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol, AYMAS'ta park sorunu için Aydın Emniyet Müdürlüğü yetkililerine konuyu aktardıklarını park yasağı ve dışarıdaki satışın engelleneceğini söyledi.

Bu arada bazı AYMAS esnafı Küçükerol'a sözlü tepki gösterdi.

Toplantıya katılan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem de Cemalettin Küçükerol'a '"Aydın Belediyesi olarak ne iş yaparsınız, çarşıda köylünün üzüm satmasını engellemeyi başarıyorsunuz da burada AYMAS dışındaki işportacıları ve korsan araba satışlarını engellemiyorsunuz, bu mu sizin övündüğünüz belediyeciliğiniz '"diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: AA