Adalet Bakanı Ergin Hatay'da Açıklaması

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Bugün hamdolsun bölgesinde istikrar adası olan, ekonomik olarak büyüyen, büyüme hızı bakımından son 10 yılın ortalamalarında Çin'den sonra 2. ülke olan Türkiye var" dedi.

Bakan Ergin, Hatay'ın Şenköy beldesinde düzenlenen Antakya-Yayladağı bölünmüş yol temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Antakya ve Yayladağı'nı birbirine bağlayacak yolun aynı zamanda bir medeniyet olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 11 yıl önceki tablosuyla bugünkü tablosu arasında çok büyük farklar olduğunu ifade eden Ergin, "11 yıl önce 6 ayda bir patlak veren ekonomik krizlerle boğuşan Türkiye vardı. Bugün hamdolsun bölgesinde istikrar adası olan, ekonomik olarak büyüyen, büyüme hızı bakımından son 10 yılın ortalamalarında Çin'den sonra 2. ülke olan Türkiye var" diye konuştu.

Türkiye'nin bir yandan alt yapısını kurarken diğer yandan da bölünmüş yollar, havaalanları, barajlar yaptığını vurgulayan Ergin, insanların hayat standardını, demokrasinin kalitesini yükselten adımlar da atıldığını kaydetti.

Ülkenin hem alt yapı itibariyle büyüdüğünü hem de hak ve özgürlükler noktasında standardını yükselttiğini vurgulayan Ergin, şöyle devam etti:

"Türkiye, bölgesinin demokrasisi en güçlü ülkesi olma yolunda ilerliyor hem de adaletini tahkim ederek güven veren adalete hızla koşuyor. Bu iki çalışmanın paralel yürümesi lazımdı biz de tam bunu yapıyoruz. Bu çalışmaların yapılabilmesi için dizlerimizde derman olması lazımdı. Hazinenin içerisi dolu olmazsa maliye, bütçe dolu olmazsa bu hizmetlerin hiç birinin yapılması mümkün olmazdı. Bugün bu noktaya gelmemizde, 2002'de aziz milletimizin bize destek vermesiyle iş başına gelmemizle oluşan siyasi istikrarın büyük, çok büyük katkısı var. Bu siyasi istikrar, ülkemizin ekonomisinin tamamlanmasına, büyümesine vesile oldu ve bugün Türkiye, ekonomik büyüklük itibariyle 2002 ile mukayese edilemeyecek noktaya geldi. Milli gelirimiz tam 4 kat büyüdü. İhracatımız tam 4, 5 kat arttı. Merkez Bankası'ndaki döviz rezervleri 6, 7 kat arttı. Tüm bu gelişmeler sayesindedir ki vatandaşımızın ne ihtiyacı varsa anında karşılanması için derhal projeler yapılabiliyor. Bu projelerin inşaasına başlanıyor."

Hatay'ın da bir uçtan bir uca edata yatırım şantiyesine döndüğünü belirten Ergin, kentin 2012'de Türkiye'de en fazla bölünmüş yol yapılan 3. il olduğunu kaydetti.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz de kente 20 yıl içersinde yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, Hatay'ın Türkiye'de en hızlı gelişen iller arasında yer aldığını söyledi.

Bakan Ergin, buradaki törenin ardından Altınözü ilçesine bağlı Sofular-Enek köyü bölünmüş yol inşaatı temel atma törenine de katıldı.

Kaynak: AA