'3. Uluslararası Yemek Yarışması'

Bu yıl 3'üncüsü Eskişehir'de gerçekleştirilen Uluslararası Yemek Yarışması'nda gösteri sunan Tayland asıllı Türk vatandaşı Taylan Karabağ, buz kalıplarına şekil verdi.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu ve Eskişehir Profesyonel Aşçılar Derneği'nin iş birliğiyle Odunpazarı Belediyesi Hicri Sezer Parkı'nda düzenlenen yarışmaya, Karabağ da katıldı.

Buz kalıplarına testere başta olmak üzere birçok alet kullanarak, kuğu ve Yunus balığı figürleri işleyen Karabağ'ın gösterisi, vatandaşların beğenisini kazandı.

Türkiye'ye yerleştiğini ve Türk vatandaşlığına geçtiğini anlatan Karabağ, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de buz gösterisi sunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bu arada, bugün başlayan ve yarın sona erecek yarışmada, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Milli Takımı, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ile Azerbaycan Aşçı Milli Takımları'nın da birbirleriyle mücadele edeceği, yaklaşık 400 çeşit yemeğin halkla buluşturulacağı bildirildi.

Kaynak: AA