Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Şarköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, ilçede mesleki teknik, sosyal ve kültürel kurslar açacağı bildirildi.

Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Hüseyin Elverişli, yaptığı açıklamada, daha önce açılmış kursların devam ettiğini ve bu kurslara ek olarak mesleki, teknik ve sosyal kültürel kurslar açılmasına karar verdiklerini belirtti.

Çinicilik, arı yetiştiriciliği, cam-seramik boyama, el nakışı, makine nakışı, hasta ve yaşlı bakımı gibi bölgenin ekonomisine çok büyük katkı sağlayan kurslar düzenleyeceklerini dile getiren Elverişli, kurslar için yoğun bir şekilde başvuru aldıklarını ifade etti.

Elverişli, ilçenin yazlık bir yer olduğunu, kış aylarında yapacak bir şeyi olmayan vatandaşların kurslara yöneldiğini belirterek, 2014 eğitim ve öğretim sezonunda 28 kurs açacaklarını kaydetti.

-İlçe Müftüsü, cami temizliği etkinliğine katıldı

Malkara İlçe Müftüsü Ali Gülbağcı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İlçedeki tarihi camilerde düzenlenen temizlik etkinliğine katıldı.

Gülbağcı, yaptığı açıklamada, camilerinin temizliğinin her gün yapıldığını ancak Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda din görevlileri ile başlattıkları çalışmalara camilerde namaz kılan cematin de katıldığını belirtti.

Vatandaşların camilere her türlü maddi ve manevi yardımda bulunduğunu belirten Gülbağcı, "Şimdi de camilerin temizlik işlerinde yardımcı olmaya başladılar. Vatandaşlarla tarihi camilerimizi temizledik. Teşekkür ediyorum. Haftamız din görevlilerimize ve halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

-Milletvekili Köprülü'den ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, partisinin Çorlu ilçe örgütü yöneticileriyle Çorlu Gazeteciler Derneğini ziyaret etti.

Ziyarette, derneğin yürüttüğü çalışmaları yakından takip ettiğini ve takdirle karşıladığını belirten Köprülü, kısa süre içinde yapılan bu çalışmaların kendileri tarafından da büyük bir dikkatle takip edildiğini vurguladı.

Gazetecilerin bir arada olması ve tek çatı altında toplanmasının, basının gücüne güç katacağını belirten Köprülü, Çorlu Gazeteciler Derneğinin bu zamana kadar hayata geçirdiği faaliyetlerle bundan sonra yapacağı çalışmaların üyelerinin mesleki gelişimine de katkı sağlayacağını düşündüğünü kaydetti.

Gerçekleştirilen ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten Çorlu Gazeteciler Derneği yöneticileri, Köprülü'ye ve CHP Çorlu ilçe örgütüne teşekkür etti.

Kaynak: AA