Tbmm Genel Kurulu

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, toplumsal barışın tesisi için cemevlerinin yasal statüye kavuşması gerektiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı başkanlığında toplandı. Trabzonlu olduğunu belirten Bahçekapılı, Trabzonspor'a, UEFA Avrupa Ligi'nde başarı diledi.

Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla gündem dışı söz alan AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana toplumun şekillenmesinde, ülkenin gelişmesinde her türlü fedakarlık beklenen öğretmenlere fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeleri için gerekli ortamın sağlanamadığını ifade etti.

OECD'nin 2013 raporlarına göre öğretmen açığında bütün gayretlere rağmen Türkiye'nin hala ilk sıralarda olduğunu ifade eden Ören, AK Parti hükümeti olarak Eylül ayında 40 bin civarında öğretmen alımıyla bu açığı kapatmaya yönelik çok önemli bir adım attıklarını söyledi.

Ören, "İnşallah bundan sonraki öğretmen alımlarıyla öğretmen açığını kapatmaya çalışacağız" dedi.

Hükümet olarak öğretmenlerin sorunlarını gidermeye yönelik çalışmaları anlatan Ören, demoratik açılım paketinde yer alan anadil ve başörtüsü gibi eğitim ve öğretimin önündeki engellerin ortadan kaldırılmasını da önemli gelişmeler olarak niteledi.

Gündemdışı söz alan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes de Camiler Haftası'nın kutlandığı bu günlerde büyük bir haksızlığın ve eşitsizliğin önüne geçmek için cemevlerinin yasallaşmasına dair bir kanun teklifi verdiğini söyledi.

Özkes, toplumsal barışın tesisi için cemevlerinin yasal statüye kavuşması gerektiğini ifade ederek, "Alevilerin vergilerinin de içinde bulunduğu ve Alevilerin 'haram olsun' dedikleri Diyanet bütçesi ancak cemevlerinin yasal statüye kavuşmasıyla helal haram tartışmasından uzak kalacaktır" diye konuştu.

Özkes, siyasetçilerin ellerini din görevlilerinin üzerinden çekmesi gerektiğini belirtti.

MHP İçel Milletvekili Mehmet Şandır, gündemdışı konuşmasında, Dünya Türk Günü'nü kutlayarak, "Türk milleti, Türk dünyası gerçeği demokratikleşme paketleriyle dayatılan kimlik olarak suçlansa da etnik ve mezhep temelinde ayrıştırılmaya çalışılsa da ülkeyi yönetenler tarafından ısrarla telaffuz edilmese de bütün dünyanın kabul ettiği ve değer verdiği bir realitedir" dedi.

Şandır, yaklaşık 8 yıldır yaptığı MHP Grup Başkanvekilliği görevini Yusuf Halaçoğlu'na devrettiğini belirterek, "Bana bu şerefli görevi emanet eden sayın Genel Başkanıma, destek olan grubum üyesi milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Görevi sırasında kırdığı ve üzdüğü arkadaşlarından da helallik isteyen Şandır, Bahçekapılı'ya da kürsüye çok yakıştığını söyledi ve değerli katkılar vereceğini söyledi.

Kaynak: AA