Taşınmazları Kamulaştırılacak Halk Bilgilendirildi

Kozcağız barajı ile Kışla Sel Kapanı projesi kapsamında taşınmazları kamulaştırılacak halka yönelik ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İskan Dairesi Başkanlığı teknik personeli Ziraat Mühendisi Yurdagül Saltık, yeni terminal binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kozcağız deresi üzerine yapılacak baraj inşaatı ile Bakioğlu ve Bakraçboz köyü sınırları içerisinde yapılacak Kışla Sel Kapanı inşaatı kamulaştırmasından etkilenecek vatandaşları bilgilendirmek amacıyla toplantıyı düzenlediklerini söyledi.

Yerleşim birimlerinde ikamet eden ve taşınmazları kamulaştırılan ailelerin istemeleri durumunda tespit edilecek yeni yerleşim yerlerinde iskan edilebileceklerini ifade eden Saltık, şöyle konuştu:

"Bu iskanlardan, taşınmazı tamamen kamulaştırılanlar, taşınmazı kısmen kamulaştırılıp bu yerleri terk etmek zorunda kalanlar, iskan planlama etütlerinin başladığı takvim yılı başlangıcından en az 3 yıl önce kamulaştırma sahasında yerleşmiş olup da taşınmazı olmayanlar yararlanabilecek. Önümüzdeki süreç içerisinde yetkililerin baraj ve sel kapanı projesinde etkilenecek olan mahalle ve köy sakinleriyle birebir toplantılar yapacağız. Burada tam olarak hangi taşınmazların etkileneceğini sahiplerine göre söyleyeceğiz."

Toplantıya Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bedrettin Taşkesen, DSİ Genel Müdürlüğü Yeniden Yerleşim Şube Müdürü Mehmet Baluken, Kastamonu DSİ Bölge Müdürlüğü Kamulaştırma Şube Müdürü Ömer Kuru ile baraj ve sel kapanı projesinden etkilenmesi muhtemel köylüler katıldı.

Kaynak: AA