Sunta Köprülü Kavşağında Mutlu Son

Kastamonu’da yapımı devam eden Sunta köprülü kavşağının Aralık ayı içerisinde bitirilerek teslim edileceği belirtildi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, yapımı devam eden kavşakta incelemelerde bulunarak projenin hava şartlarının el verişli olması durumunda Aralık ayında tamamlanacağını söyledi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu’da yürütülen çalışmalarla ilgili bir takım ziyaretlerde bulundu. Yetkililerden devamı eden çalışmalar konusunda bilgi alan Gülşen, Sunta köprülü kavşağının havaların el verişli olması durumunda Aralık ayında trafiğe açılacağını kaydetti.

Sık sık burada yaşanan trafik kazalarını önlemek ve bu kazalar sonucunda ölümlerin yaşanmaması için kolları sıvayarak bu sorunu çözmeye çalıştıklarını aktaran Gülşen, Sunta köprülü kavşağında yapılacak alt ve üst geçitler ile buradaki soruna köklü bir çözüm getireceklerini belirtti.

Gülşen, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından 17 milyon TL’lik bir yatırımın gerçekleştiğini ifade etti.

BAYRAMDAN SONRA KÖPRÜ KULLANILABİLECEK
Yüklenici firma Arslanlar İnşaatın sahibi Hasan Arslan ise, çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Fore kazık sistemi ile köprüsünün büyük bir kısmı tamamlandı. 2013 yılının Aralık ayında tamamlanacak. Normal teslim tarihi Ekim ayı sonu olan fakat hava şartları nedeniyle teslim tarihinde tamamlanamayan kavşağın, hava şartları el verdiği taktirde bu sene içerisinde tamamlanacak. Kavşakta çalışmalar en zor kısımları tamamlandı. Alt geçit sistemine yavaş yavaş geçtik. Köprünün zor kısmı bitti ve beton aksamları tamamlandı. Şu anda ise yan yol çalışmaları yapılıyor. 1 ayı bulmadan yan yollardan geçişler olacak. Kurban Bayramı’ndan sonraya ise köprü kullanılabilir hale gelecek. Kastamonu halkına ise projeyi tamamen Aralık ayı içerisinde teslim edeceğiz” dedi.

GÜLŞEN’DEN PANCAR ÜRETİCİLERİNE ÇAĞRI
Şeker Fabrikasında pancar alım kampanyaları nedeniyle başlayan AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, buradaki işçileri ziyaret etti. Ziyarette çiftçilerle de görüşen Gülşen, pancar üreticilerinin şeker pancarını arttırarak ekmelerini istedi.

Fabrikanın yeterli miktarda çalışması için daha fazla pancar ekilmesi gerektiğini belirten Gülşen, “Biz geçen Ekim döneminde üreticilerimizi uyarmıştık fabrikanın çalışmaya devam edeceği yönünde. Bu konuda biz fabrika yönetimiyle ve sendikayla görüştük. Onlarda üreticilerle görüştü. Önümüzdeki yıllarda inşallah pancar üretimimiz artacaktır. Biz şuan 300-350 bin ton pancar üretebilecek durumdayız. Fabrika şuan yarı kapasiteyle hatta yarı kapasitenin de altında çalışıyor. Bu senede 322 bindi kotamız ancak biz bu kotayı geri gönderdik. Bizim şu anki üretimimizin en az 150 bin ton daha fazlasını üretmemiz gerekiyor. Bu bizim fabrikamızın geleceği için önemli. Biz eskiden daha fazla kota istemeye giderdik. Ancak şimdi elimizde olan kotayı geri gönderiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllar da yine kota isteyeceğimiz üretim gerçekleşir Kastamonu’da. Bu sene sevindirici olay şeker oranımız yüksek çıktı. Özellikle Taşköprü ilçesindeki birim alandaki pancar üretimi arttı. Bu demek oluyor ki ton başına alacakları para da artıyor. Bu sene çiftçimiz 160 kuruşun üzerinde para aldı. İnşallah pancar üreticimizin yüzü bundan sonra gülecek. Ancak bunun yegane şartı pancar üretimini arttırmak. En az 300 bin tonu bulmamız gerekiyor. Bu sene 320 bin tonluk bir kota verilmişti bize ancak burada 180-200 bin civarında bir üretim oldu. Yani 100 bin tonu geri göndermiş oluyoruz. Pancara 145 kuruş civarına çıkacağı söyleniyor” diye konuştu.

Ziyaretlerde Gülşen’e AK Parti Merkez İlçe Başkanı Av. Feridun Öztürk ile Yerel Yönetimler Başkanı İsmail Yağcıoğlu eşlik etti.
Kaynak: İHA