Sinop'ta Cami-kadın ve Aile Konferansı

Sinop'ta İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Cami-Kadın ve Aile' konulu konferansı çok sayıda Sinoplu izledi.

Sinop'ta Cami-kadın ve Aile Konferansı
Atatürk Spor Salonu'nda “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” ekinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ve Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş'ın konuşmacı olarak katıldığı programı Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömür Uysal, Sinop'un kanaat önderlerinden Sabri Gökmen hocaefendi, eski Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Sinop Özel Öğrenci Yurtları Sinop Temsilcisi Mehmet Bulat, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan program Alaaddin Camii Müezzini Vasıf Aslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Sinevizyon gösterimi sonrasında din görevlilerinden oluşan ilahi korosu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Erkan, konferansa katılan tüm protokole ve vatandaşlara teşekkür etti. Bir hoca efendinin 'Camilerin cennete kalkan uçakların havalimanları' sözünü çok beğendiğini söyleyen İl Müftüsü Mustafa Erkan, Hz. Muhammed’in 'Cennet, annelerin ayakları altındadır' Hadis-i Şerifini hatırlattı. Erkan; "Cami ve kadın aslında birbirine ne kadar yakın. Ancak biz çeşitli sebeplerle bu yakınlığı uzaklaştırmışız. Biz camilerimizi yaptığımız çalışmalarla kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla yaşlısıyla, toplumumuzun her katman ve kesimiyle buluşturmak istiyoruz. Sinop merkez ve ilçelerimizde hanım kardeşlerimizin Kur'an kurslarına katılımlarını arttırmaya yönelik yoğun bir çaba içerisine girdik. Bu yönde ilimizde de önemli çalışmalarımız var" dedi.

Camilerin mekanların en güzeli olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, mabed anlayışının esasında bütün inançlarda olduğunu, şu anda yaşayan inançlarında temelinde mutlaka bir peygamberin izi olduğunu söyledi.

Camilerin Müslümanların kaynaşma mekanları olduğunu kaydeden Erbaş; "Peygamber efendimizin uygulamalarını bugüne taşımamız lazım. Eğer bugün bir kardeşimizi, bir cemaatimizi bir kaç gün görmediğimiz zaman onunla ilgilenmiyorsak, görevimizi yerine getirmiyoruz demektir. Madem camiler haftası yapıyoruz, din görevlileri haftasını kutluyoruz, bu anlayışa biraz daha fazla önem vermemiz gerekiyor" diye konuştu

Prof. Dr. Ali Erbaş, daha sonra iki bölümde gerçekleştirdiği konferansın ilk bölümünde Peygamber Sallallahü Aleyhi Vesellem döneminde Mescid-i Nebi'nin manevi imar açısından icra etiği fonksiyonlar, kadının oradaki yeri ve nasıl yetiştirildiğini anlattı. Erbaş, konferansının ikinci son bölümünde de günümüzde cami ile kadın ve aile ilişkisini anlattı.
Kaynak: İHA