Sgk'dan Sağlıklı Yaşam Bilgileri Kitabı

Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürü Musa Bulut, Akçaabat ilçesinde muhtarlara, vatandaşlara ulaştırılmak üzere Sağlıklı Yaşam Bilgileri Kitabı dağıttı.

Akçaabat Erol Günaydın Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kitap dağıtım törenine, Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ve muhtarlar katıldı.

Törende konuşan Bulut, Trabzon'da 178 bin 807 aktif sigortalı kişinin bulunduğunu ve bu rakamın her geçen gün arttığını belirterek, "Trabzon'da bugün itibarıyla 178 bin 807 aktif çalışanımız mevcut. Buna karşılık 130 bin civarında emeklimiz var. Türkiye'de aktif sigortalının pasif sigortalıyı karşılama oranı 1,9 kişi iken Trabzon'da bu oran 1,5 civarında. Normalde 4 çalışana karşılık 1 emekli olması gerekir, bu oran ülkemizde çok düşük. Son dönemde yapılan reformlar ile bu oran gittikçe iyi yönde ilerlemektedir" dedi.

Trabzon'da SGK'nın çalışmalarını anlatan Bulut, "Trabzon Fatih Devlet Hastanesi arkasındaki arsayı Sağlık Bakanlığına devrederek karşılığından eski doğum hastanesi arsasının tapusunu aldık. Bu alana modern bir sosyal güvenlik kurumu binası yapacağız" diye konuştu.

Bulut, "Trabzon'un Güler Yüzü Olacağız" sloganıyla hedeflerine her geçen gün biraz daha yaklaştıklarını ifade ederek, "nasıl hizmet almak istiyorsan öyle hizmet ver" prensibiyle çalışmalarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardında Bulut, vatandaşlara ulaştırmak üzere muhtarlara sağlıklı yaşam bilgileri kitabı dağıtıldı.

Kaynak: AA