Semt Pazarlarında Sahte Para ve Hırsızlık Uyarısı

Yerköy polisi, semt pazarlarında yaşanan sahte para ve hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Yerköy Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik ve Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ne bağlı ekipleri, semt pazarında hırsızlık, sahte para ve yayaların uyması gereken kurallarla ilgili çalışma yaptı.

Semt pazarında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla broşür dağıtan polis ekipleri, özellikle bayanlara yönelik bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

Yerköy İlçe Emniyet Müdürü Erdal Tepe, çalışmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yankesicilik ve dolandırıcılık hakkında bilinmesi gerekenler ve alınması gereken önlemlerin halk ile paylaşılması gerektiğini ifade etti.

Bilinçli bir toplum için semt pazarında hırsızlıklara karşı, sahte paraya ve yayaların uyması gereken kurallara karşı çeşitli uyarılarda bulunulduğunu dile getiren Tepe, bayanların çantalara ve değerli eşyalarına sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Alışverişe giden kişilerin yanlarında değerli eşya bulundurmamasını isteyen Tepe, şu bilgileri verdi:

"Toplum Destekli Büro Amirliği ekiplerimiz, yaklaşan Kurban Bayram nedeni ile dolaşarak vatandaşlarımızı ve esnaflarımızı sahte paralara karşı uyarırken, bayanlara karşı ise yan kesiciliğe, dolandırıcılığa ve üzerlerinde değerli ziynet eşyalarını taşımamaları konusunda çeşitli uyarılarda bulundu. Bunların yanı sıra yine vatandaşlarımıza karşı yaya trafiğinde uyulması gereken kurallar ve araç trafiğinde uyulması gereken konularda çeşitli bilgilendirici broşürler dağıtıldı."

Kaynak: AA