Şarköy Tarım Müdürlüğü’nden Çiftçiye Makine Ekipmanı

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Eriklice Köyünde çiftçilere makine ekipmanı dağıtıdı.

Köyde bu kapsamda Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, İl Tarım Müdürü Cevdet Soyak, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Ahmet Tekgöz, İlçe Müdürü Şemsettin Satar, Ziraat Odası Başkanı Ömer Düzgen, Marmarabirlik Mürefte Tarımsal Satış Koop. Başkanı Kahraman Koçer, il meclis üyeleri, siyasi parti ilçe temsilcileri, firma temsilcileri, köy muhtarları ve üreticilerin katılımıyla Makine Ekipman Dağıtım Töreni düzenlendi.

“% 50 Hibe Destekli Makine Ekipman Alımları Projesi” ile tarımsal üretimde zor şartlarda üretim yapan, bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, verim ve kaliteyi artırarak uluslararası düzeyde rekabet edilebilirliği sağlamak için üreticileri destekleme amacıyla ilçe merkezi, Mürefte ve Hoşköy Beldesi ve 9 köyde 24 zeytin üreticisine 24 adet zeytin hasat makinesi, 6 köyde 7 üreticiye 7 adet el traktörü desteklemesi yapıldı. Ayrıca, Makine Ekipman Alımları ek değerlendirme sonuçlarına göre ilçeden 14 üreticiye daha el traktörü ve ekipmanı dağıtımı yapılacağı bildirildi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çevresinde planlanan % 50 Hibe Destekli Makine Ekipman alımlarının artarak devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: İHA