(özel Haber) 12 Yaşındaki Kızın İntiharının Ardından Aile Dramı Çıktı

Adana'da 12 yaşındaki kız çocuğunu bunalıma sokarak intihara yönlendirdikleri gerekçesiyle 5'er yıl hapis istemiyle dava açılan anne ve babanın daha önce iki kez evlat acısı yaşadığı ortaya çıktı.

(özel Haber) 12 Yaşındaki Kızın İntiharının Ardından Aile Dramı Çıktı
Osman A. (53) ile Kudret A. (50), 33 yıl önce dünya evine girdi. Kamyon şoförlüğü yaparak ailesini geçindiren Osman A.’nın bu evlilikten 3 kız, 4 erkek çocuğu dünyaya geldi. Şakirpaşa Mahallesi'nde oturan çiftin Ayfer isimli kızları 20 yıl önce henüz 5 yaşındayken karşıdan karşıya geçerken kamyonetin altında kalarak hayatını kaybetti. Bu olaydan 7 yıl sonra 2000 yılında ise 16 yaşındaki Mazlum A., Şakirpaşa Mahallesi'nde bir ilkokulun önünde tinerciler tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bunun üzerine aile Şakirpaşa Mahallesi'nden Toros Mahallesi'ne taşındı. Aile ikinci kez evlat acısı yaşarken, çocukların ve babanın psikolojisi bozuldu. Baba üzüntüden kendini alkole verdi. Oğlunu kaybettikten 4 yıl sonra ailesini terk edip, başka bir kadınla yaşamaya başlayan Osman A., eşi Kudret A.’ya da şiddet uygulamaya başladı.

Kudret A.’nın bu arada Nazlıcan ismini verdikleri kızı dünyaya geldi. İki kardeşini kaybeden çocukların da psikolojisi bozulduğu için onlar da sorun yaşamaya başladı.

Serhat A. (22) mahallede arkadaşlarıyla tartışırken bir kişiyi bıçakla yaraladığı için 12 yıl hapis cezası aldı. Ailenin diğer çocuğu Serkan A. (26) ise yaşadıklarına daha fazla dayanamayarak psikolojik tedavi görmeye başladı.

Bütün bunlar yaşanırken baba Osman A. evine hiç gelmez oldu. Helin ve Nazlıcan ise doğduktan sonra babalarını neredeyse hiç göremedi. Baba Osman A., büyük çocuklarının ısrarına rağmen çocuklarını görmeye bir türlü gelmedi. Nazlıcan A., 10 Mayıs 2013 günü ablası Fatma Şahlı'ya (31), "Sen görürsün siz babamı eve getiremediniz ama ben onu bu eve getireceğim. Ben bunu başaracağım" dedi.

Nazlıcan A., bu sözleri söyledikten 10 gün sonra 20 Mayıs 2013 günü akşam balkonda kendini asarak intihar etti. Baba Osman A. kızının intihar ettiğini duyunca evine gelmek zorunda kaldı. Aile, kız çocuklarının intiharı ile üçüncü kez evlat acısı yaşadı. Savcılık intihar olayıyla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan soruşturma 3 Ekim 2013 günü tamamlandı. Cumhuriyet Savcılığı anne Kudret ve baba Osman A. hakkında "anne ve babalık görevlerini yerine getirmeyerek çocuklarını bunalıma sokup intihara yönlendirdikleri" gerekçesiyle 5'er yıl hapis istemiyle dava açtı. Kızının ölümü ile üçüncü kez evlat acısı çektiği için sinir ilaçları ile ayakta duran ve kızının intihar ettiği balkona dahi çıkamayıp evini satmak isteyen anne, açılan dava ile bir kez daha yıkıldı. Baba Osman A. da, bu iddianamenin kabul edilemeyeceğini söyledi.

"ANNEM 7 ÇOCUĞUNUN DA ÜZERİNE TİTRERDİ, ADALET İSTİYORUZ"
Ailenin en büyük çocuğu olan Fatma Şahlı, 7 kardeşten 4 kardeş kaldıklarını belirterek, "Annem bizim üzerimize titrer. Bütün evlatlarını korur. İntihar eden kız kardeşimi kimseye güvenmez, her gün okula götürür, okuldan alırdı. Annem yaşarken üç kez evlat acısı gördü. Ona annelik görevini yerine getirmedi diye dava açmak çok acımasız bir karar olur. Biz babam bizi terk ettiği için çok zor günler geçirdik. Bu nedenle sorunlar yaşadık. Kardeşimin biri cezaevinde, biri ruh sağlığında tedavi görüyor. Annem yine sinir ilaçlarıyla ayakta duruyor. Bu dava açıldığından bu yana annem uyuyamıyor. Annem o günden beri balkona çıkamıyor. Balkonun kapısına bile yaklaşamıyor. Kız kardeşimin babamdan dolayı psikolojisi bozuktu. Onu çok seviyordu ama babam bir kadın yüzünden bize gelmiyordu. Kız kardeşim intihar etmeden 10 gün önce ‘Babamı siz eve getiremediniz ben getireceğim demişti" diye konuştu.

Annesine dava açılmasının çok acımasız bir karar olduğunu söyleyen Şahlı, adalet istediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA