Kozan'da 300 Kişi Osmanlı Türkçesi Öğrendi

Kozan'da, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı işbirliği ile açılan Osmanlı Türkçesi kurslarına geçen yıl 300 kişinin katıldığı bildirildi.

Hayrat Vakfı Kozan Temsilciliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında, ülke genelinde geçen yıl yaklaşık 900 merkezde açılan Osmanlı Türkçesi kurslarının bu yıl da devam edeceği belirtildi.

Kozan Halk Eğitim Merkezi'nde geçen yıl açılan kursa 300 kişinin katıldığı ifade edilen açıklamada, bu yılın güz döneminde birinci ve ikinci seviye, başvuru olması halinde ise bahar döneminde üçüncü seviye kurs açılmasının planlandığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Osmanlı'dan bize kalan dil ve kültür hazinesinin genç kuşaklara ulaştırılmasında ilk adım olan Osmanlı Türkçesi kursları, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kozan'da da yoğun ilgi gördü. Bu kursun amacı, milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ile diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak bireylerin yetiştirilmesidir. Türkiye genelinde 100 bini aşkın insanımıza ulaştırılan bu kültür hizmetinden Kozan'da şuana kadar 300 kişi yararlandı. Yeni kurslara kayıtları da başladı.

Kontenjanı dolan sınıflar hemen eğitim öğretime başlayacak.''

Kursa katılmak isteyenlerin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'ne şahsen başvurabilecekleri veya www.osmanlicaegitim.com internet adresinden ön kayıt yaptırılabilecekleri bildirildi.

Kaynak: AA