Kepez Kurban Bayramı’na Hazır

Kepez Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını tamamlayarak, İlçede 6 ayrı noktada kurban kesim, 4 ayrı noktada da kurban satışı yapılacak yerleri belirledi.

Kepez Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, kurban kesim ve satış yerlerini belirledi. Kepez Belediyesi, bu yıl Kepez ilçesinde 6 ayrı bölgede kesim, 4 ayrı noktada da satış yapılacağını açıkladı.

Kepez Belediyesi Encümen kararıyla, Fevzi Çakmak Mahallesi 6277 Sokak adaklık kesim yeri, Çankaya Mahallesi Barış Manço Bulvarı Atakent Sitesi yanı boş alan, Fevzi Çakmak Mahallesi Varsak trafo batısı atış poligonu yanı ve Varsak Menderes Mahallesi mezbaha yanında bulunan mal pazarının kurulduğu alanı, kurban satış yerleri olarak belirledi.

Kepez Belediyesi, Zafer Mahallesi Cumartesi Pazarı, Yenidoğan Mahallesi Kapalı Pazartesi Pazarı, Varsak Karşıyaka Mahallesi Kapalı Salı Pazarı, Teomanpaşa Mahallesi Kapalı Cuma Pazarı, Fevzi Çakmak Mahallesi 6277 sokak adaklık kesim yeri ve Varsak Ayanoğlu Mahallesi Kapalı Perşembe Pazarı’nda kurban kesimi yapılabileceğini bildirdi. Yapılan açıklamada ayrıca belirlenen yerler dışında kurban satışı ve kesimi yapılamayacak.

Kurban satış yerlerinde kurban satıcılarının, tuvalet ve su gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri seyyar modüller kuruldu. Hayvanlar için ise su depoları ve yemlikler, satış yerlerinde hazır hale getirildi.

Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kasaplar Odası’nın açıkladığı canlı kurban kilogram fiyatını da kamuoyuna duyurdu. Dananın kilogram fiyatı 12 TL, küçükbaş kurbanlıklarda, koyunun kilogram fiyatı 13,50 TL, keçinin kilogram fiyatı ise 13 TL olarak açıklandı. Kepez Belediyesi’nin kurbanlık satış ve kesim yerleriyle ilgili bilgi edinmek isteyen vatandaşların, 344 59 96 numaralı telefondan bilgi alabilecekleri belirtildi.
Kaynak: İHA