Kepez Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Yerlerini Belirledi

Kepez Belediyesi, ilçede belirlenen 4 noktada kurban satışı, 6 noktada ise kurban kesimi yapılabileceğini bildirdi.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Fevzi Çakmak Mahallesi 6277 Sokak adaklık kesim yeri, Çankaya Mahallesi Barış Manço Bulvarı Atakent Sitesi yanındaki boş alan, Fevzi Çakmak Mahallesi Varsak trafo batısı atış poligonu yanı ve Varsak Menderes Mahallesi mezbaha yanında bulunan mal pazarı alanı belediye encümen kararıyla kurban satış yeri olarak belirlendi.

Kurban kesim yerleri ise Zafer Mahallesi Cumartesi Pazarı, Yenidoğan Mahallesi Kapalı Pazartesi Pazarı, Varsak Karşıyaka Mahallesi Kapalı Salı Pazarı, Teomanpaşa Mahallesi Kapalı Cuma Pazarı, Fevzi Çakmak Mahallesi 6277 Sokak adaklık kesim yeri ve Varsak Ayanoğlu Mahallesi Kapalı Perşembe Pazarı da kurban kesimi yapılabilecek alanlar olacak.

Belirlenen yerlerde kurban satıcılarının tuvalet ve su gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri seyyar modüller, hayvanlar için de su depoları ve yemlikler kuruldu. Belirlenen yerler dışında kurban satışı ve kesimi yapılamayacak.

Öte yandan Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Kasaplar Odasının açıklamasına göre canlı kurbanlık kilogram fiyatlarının danada 12 TL, küçükbaş kurbanlıklarda koyunun 13,50 TL, keçide ise 13 TL olduğunu belirtti.

Kaynak: AA