Karaman: 'Bölgenin Parlayan Yıldızı Kozcağız'

Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, yapılan trilyonluk yatırımlarla sürekli gelişen Kozcağız’ın bölgenin parlayan yıldızı olmaya aday olduğunu belirtti.

Başkan Karaman beldede devam eden ve biten çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TERMİNAL ve SOSYAL TESİS BİNASI GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Başkan Karaman, 3 Aralık 2012 tarihinde yoğun bir katılımla temelleri atılan içerisinde terminal, mescit, cafeler, konferans salonu, toplantı salonu, cep sineması ve düğün salonu bulunan çok amaçlı sosyal tesis binasının belediye, iller bankası, çevre ve şehircilik, Bartın İl Özel İdaresinden oluşan teknik heyet tarafından yerinde incelendiğini ve yetkililerden tam not aldığını belirtti.

İller Bankası yetkilileri Terminal ve Sosyal tesis binasının gelişmekte olan Kozcağız’ın terminal, düğün salonu, toplantı ve konferans salonu gibi önemli ihtiyaçlarını karşılayacağını belirterek Kozcağız’a Hayırlı Uğurlu olmasını diledir.

İncelemelerde hazır bulunan Belediye Başkanı Mustafa Karaman Kozcağız’a böyle bir tesisi kazandırmanın mutluluğu ile yapmış olduğu açıklamada son iki yıldır yapılan yatırımlara da değindi. Başkan Karaman; “Büyük bir özveri ve titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde hazırlanan ve kabul edilen bu proje, aynı zamanda gelişmekte olan Kozcağız’ımızın terminal, düğün salonu, konferans salonu, gibi gerekliliklerin yanı sıra cep sinemasını, cafeleri, mesciti kapsamaktaydı. Birden çok kalemi içerisine alan bu projemizi kabul ettirmek tabiî ki kısa süreli ve kolay olmadı. Adımlarımızı sağlam ve kararlı bir şekilde atarak bugünlere geldik. Projemizin hazırlanış aşamasından kabulüne kadar, hatta yapım sürecinden bu güne kadar emeği geçen herkese Kozcağız halkı adına teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

3 Aralıkta temelleri atılan terminal ve sosyal tesis inşaatında ufak tefek eksiklilerinin yanında, çevre düzenlemesinin kaldığını belirten Mustafa Karaman, Önümüzdeki Günlerde yapılacak ihale ile bu eksikliğinde giderilerek tesisin Kozcağız halkının hizmetine sunulacağını İfade etti.

"ALT YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"
Başkan Karaman devam eden çalışmalar hakkında verdiği bilgide alt yapı çalışmalarına da değindi.

Başkan Karaman; Şuan Kozcağız Çok Programlı lise çevresinde yürütülen çalışmalar hızla devam etmekte, tüm Mahalle ve sokakları kapsayan bu projemiz bilindiği gibi ülkemizdeki sayılı projeler arasındaki yerini aldı. Mustafa Kemal Paşa ve Cumhuriyet Caddesindeki çalışmalar sırasında trafikte küçük aksaklıklar yer alsa da ana cadde üzerindeki çalışmalarımızın ilk etabı tamamlandı. Araç sahiplerinden daha duyarlı olmalarını ve bu iki cadde üzerindeki vatandaşlarımızı da düşünerek mecbur kalmadıkları müddetçe alternatif güzergâhları kullanmalarını istedi. Başkan Karaman Devam eden alt yapı çalışmalarında yağmur suyu giderlerinin yerleştirilmesine başlandığını ve Kozcağız İlk Öğretim Okuluna kadar gelindiğini belirtti.

"CUMHURİYET ve MUSTAFA KEMAL PAŞA CADDELERİ GÖZ KAMAŞTIRACAK"
Devam eden Alt yapı çalışmalar sebebi ile Cumhuriyet ve Fatih Caddesi bağlantı sokakları olan 1,2,3,4,5,6 ve Yeni, Küçük, Orta Kenar sokaklarımızdaki alt yapı çalışmalarımız tamamlandıktan sonra bu sokaklarımızda yol ve trotuar çalışmalarına başlayacağız. Özellikle de Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Paşa Caddelerinin düzenlemesine değinen Başkan Mustafa Karaman kanalizasyon ekipleri Bu iki cadde üzerindeki çalışmalarını tamamlar tamamlamaz başlatacağımız düzenleme ile ana caddemiz bambaşka bir görüntüye kavuşacak. Projesi hazırlanmış olup önümüzdeki günlerde ihaleye çıkartılarak vakit kaybetmeksizin çalışmalarına başlayacağız. Bu süreç içerisinde halkımızın sabırlı ve anlayışlı olmalarını kendilerinden bekliyoruz diyerek düzenlemeler sonucunda bu iki caddemizdeki trafik sıkışıklık ve görüntü kirliliğini ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

"SAHAMIZ GÖZ KAMAŞTIRIYOR"
Başkan Karaman 2012 yılında kabul ettirdiğimiz projeler ile Kozcağız’ımız Büyümeye devam ediyor dedi.

Büyümek gelişmektir diyen Başkan Karaman, son iki yıl içinde hem alt yapıya hem üst yapıya yaptığımız yatırımlar sayesinde Kozcağız’ın gelişmesine hız kazandırdıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanan ve geçen sezonun ikinci devresine yetişen gece aydınlatmalı FİFA onaylı sahada gençlerin birçok başarıya imza atacaklarına inandığının altını çizdi.

MESİRE ALANI PROJESİNİN TAKİPÇİSİYİZ
Kozcağız’da alternatif alanlar üretme gayretinde olduklarını da belirten Başkan Karaman, terminal ve sosyal tesis, gece aydınlatmalı FİFA onaylı sahamız ve alt yapımızı tamamen değiştirecek projemizin yanı sıra halkımızın hafta sonlarını ailesi ile huzurlu bir şekilde vakit geçirebileceği piknik ve dinlenme alanları üretmeyi de hedeflediklerini vurguladı. Bu doğrultuda, Küçük Sanayi sitesinin Kuzeyinde bulunan ve Yenihamidiye Köyü’nün sınırında yer alan atıl konumdaki ormanlık alanın hazırlanan proje ile mesire alanı haline getirmeye çalıştıklarını, projesini geçtiğimiz günlerde Orman Genel Müdürlüğüne teslim edildiğini ve takipçisi olacaklarının altını çizdi. Bu Projenin beldemizdeki vatandaşlarımızın yanı sıra gelişmekte olan ve Yazıcılardaki Kampüse Taşınacak olan Bartın Üniversitesi Öğrencilerine de hafta sonu için alternatif alan üretmiş olacaklarını ve Öğrencilerin Kozcağız’a çekme konusunda bir hamle olduğunu belirtti.

"DOĞAL GAZ İÇİN GEREKLİ BİRİMLERE BAŞVRULARI YAPTIK"
Başkan Karaman Bartın’a gelen doğalgazdan istifade etmek için gerekli başvuruyu yaparak, bilgileri Doğalgaz dağıtım firmasına verdiklerini ve konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

"KOZCAĞIZ KAVŞAK OLACAK"
"Bartın Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’un da geçmişte belirttiği gibi, Kozcağız Perşembe yolu geçtiğimiz haftalarda tamamlandı ve hizmete açıldı. Aynı zamanda Kozcağız-Hasankadı-Yenice ve Kozcağız-Kumluca-Abdipaşa yollarınında da çalışmalar devam etmekte olup çalışmalar tamamlandıktan sonra Beldemiz Kavşak Rolü üstlenecekti" dedi.

"KAMULAŞTIRMA ile İLGİLİ TOPLANTI BUGÜN"
Kozcağız Barajı ve Kışla Sel Kapanı projesine de değinen Başkan Mustafa Karaman, “Geçtiğimiz Eylül Ayında Kozcağız Barajının ön yeterlilik ihalesi gerçekleştirilmişti. Bu Kapsamda 3 Ekim Perşembe günü Saat 14.00’te kamulaştırmadan etkilenecek Köylerimizin vatandaşlarına Yönelik DSİ Müdürlüğünden yetkililerin gelerek vatandaşlarımıza konu ile ilgili bilgiler verecektir. Vatandaşlarımızın bu toplantıya katılarak bilmek istedikleri sormak istedikleri her şeyi yetkililerden öğrenebileceğini belirtti.

Millet Vekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’unda geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda Kışla Sel Kapanı Projesinin de ön yeterlilik ihalesi 7 Ekim tarihinde gerçekleşecektir. Bu Sayede yıllardır masal misali anlatılan Kozcağız barajının temelleri için geri sayımın başlayacağını belirtti.

Başkan Karaman son olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana gerçekleştirilen tüm projelerde destek veren Bartın Millet Vekili Yılmaz Tunç’a Kozcağız halkı adına teşekkür etti.
Kaynak: İHA