GSO, Kılıçdaroğlu'nu Ağırladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep’in sadece Türkiye’nin değil Ortadoğu’nun en önemli markalarından birisi olduğunu belirterek, “Gaziantepli sanayici, işadamı gerçekten büyük başarılara imza atmıştır.

Bu, büyük bir avantajdır” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Sezgin Tanrıkulu ve Umut Oran ile milletvekilleri Sinan Aygün, Mehmet Şeker, Sena Kaleli ve Ali Serindağ ile birlikte Gaziantep Sanayi Odası’nı (GSO) ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.

Gaziantep’te ve GSO’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Gaziantep’in Türkiye ekonomisinde özel bir yeri olduğunu, kendi emeğiyle kendi sermayesiyle sadece bu bölgenin değil Türkiye’nin, Ortadoğu’nun en önemli markalarından birisi haline geldiğini söyledi.

Önümüzdeki süreç içerisinde bu gelişmesini artırarak devam ettireceğine inandığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Çünkü Gaziantepli sanayici, işadamı gerçekten büyük başarılara imza atmıştır. Başarılarını sürdürme konusunda da kararlılığını sürdürmektedir. Bu, büyük bir avantajdır. Burada genelde bir barışın hakim olduğunu görüyoruz. Herkesin şu veya bu şekilde iş, aş sahibi olduğunu, istihdam yaratıldığını görüyoruz. Bu, bölgede huzurun sağlanması açısından da çok önemli. Bu nedenle Gaziantepli sanayicinin, bölgenin sadece ekonomisine değil bölgenin huzuruna da katkı yaptığına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin sağlıklı gelişmesinin yollarından birisinin Anadolu’da cazibe merkezlerinin oluşması olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Gaziantep’in bu bölgenin önemli bir cazibe merkezi olduğuna, göç aldığına, nitelikli ara eleman sorunu yaşadığına ve bu konuda sanayicilerin güzel çalışmaları bulunduğuna dikkati çekti.

"ORTADOĞU’NUN BİR KAN GÖLÜNE DÖNMESİNİ ASLA İSTEMEYİZ"
Diğer illerdeki sanayicilerin de kentlerine ekonomik ve sosyal anlamda sahip çıkmasının önemli olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Bu anlamda yerel yöneticilerin kentin kimliğine katkı yapmaları, kent kimliğini yüceltmeleri çok önemli. Gaziantep’i cazibe merkezi yapan kuşkusuz başarılı işadamlarıdır. Ama bunun yanında Gaziantep’in sosyal alanda da önemli başarılara imza atmasını isteriz. Bu konuda yapılacak her çalışma Gaziantep’in dünyada tanınmasına da katkı verecektir. Hangi görüşten olursa olsun bütün işadamlarının Gaziantep’in çıkarları bağlamında bir araya gelmeleri, ortak mücadele etmeleri aslında kente yaptıkları katkıların en büyüğüdür. Sayın Başkan, sizin şahsınızda size ve bütün iş dünyasına yürekten başarılar diliyorum.”
Kılıçdaroğlu, huzur ortamının olduğu bir ülkede başarının artarak devam edeceğini ifade ederken, şunları kaydetti:
“Bir huzur ortamına ihtiyacımız var. Bunun mutlaka sağlanması gerek. Bu ortam sadece Gaziantep bağlamında değil sizin büyük ölçüde ihracat yaptığınız Ortadoğu açısından da çok önemli. Ortadoğu’nun bir kan gölüne dönmesini asla istemeyiz. Barışın, huzurun olmasını isteriz. Sanayicimiz oraya gittiği zaman zaten el üstünde tutuluyor, saygıyla karşılanıyor. Daha büyük başarılara imza atmalarını isteriz. Huzurun olduğu, demokrasinin derinleştiği ve kökleştiği, herkesin düşüncesini özgürce ifade edebileceği uygar bir Türkiye’yi herhalde el birliğiyle ayağa kaldıracağız.”

"BİZ ISRARLA BÖLGEMİZDE BARIŞI SAVUNUYORUZ"
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, teröre ilişkin bir soruya karşılık, huzurun bütün bölgede olması gerektiğini vurguladı

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin “Suriye’de yatırım yapan Türk sanayicilerin mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde hükümetle bir çalışma yapıp yapmayacaklarını” sorması üzerine, birinci sorunun Suriye’deki çatışmanın durdurulması olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, şu görüşleri dile getirdi:
“Hükümetin bu konuda sağlıklı ve tutarlı adımlar atması ve ‘silahları susturun’ diye çağrı yapması lazım. Arkasından İstanbul’da veya Ankara’da uluslararası bir Suriye konferansının toplanması lazım. Bu konferansa Amerika, Arap Birliği, Avrupa Birliği, Rusya, Çin, İran ve Suriye’deki taraflar davet edilmeli. Soruna çözüm bulma konusunda Türkiye önemli adımlar atmalıdır. Gerek tarihsel birikimi, gerek bölgedeki konumu itibariyle Türkiye’ye yakışan budur.”
Suriye tezkeresi konusunda ise Kemal Kılıçdaroğlu, “Tezkere de yanlıştır. O nedenle dış politikada Türkiye ciddi bir ivme kaybetmiştir, bölgede yalnızlaşmıştır” dedi.

KONUKOĞLU: "‘DÜNYADA TÜRKİYE, TÜRKİYE’DE GAZİANTEP’ FELSEFESİYLE ÇALIŞAN BİR ŞEHİRİZ"
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu ise konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ağırlamaktan mutluluk duyduğunu aktardı. Gaziantep’in her yönüyle ülkenin 6. büyük ili olduğuna işaret eden Konukoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Özellikle sanayide ve ihracatta bu bölgede lider konumdadır. Biz hep ‘Dünyada Türkiye, Türkiye’de Gaziantep’ felsefesiyle çalışan bir şehiriz. Bizim için önemli olan Gaziantep’teki birlik beraberlik içerisinde ve ortak akıl içerisinde çalışmaktır. Bugüne kadar bunu başardık, bundan sonra devam ettireceğimize inanıyoruz. Gönlümüzden geçen de Türkiye’deki bütün şehirlerin kendi şehirlerine sahip çıkıp, nasıl ki bir Gaziantep, Konya ve Kayseri başarılı olduysa, yurdumuzdaki bütün şehirlerin aynı başarıyı aynı birlik beraberliği göstererek çalışması gerektiğine inanıyoruz. Sizleri burada görmekten çok mutluyuz. İnşallah bundan sonraki dönemler içerisinde de Gaziantep’in önünü açacak değerli fikirlerinizden yararlanmak isteriz.”
Konukoğlu, ziyaretin anısına Kılıçdaroğlu'na yöresel bir hediye sundu.
Kaynak: İHA