'Gezgin Kitap' Projesi

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde 3 yıl önce başlatılan "Gezgin Kitap" Projesi kapsamında Çorum'daki iki okula, 27 bin kitap ile 10 bin eğitim CD'si yardımı yapıldı.

Bağcılar Belediyesinin öncülüğünde Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenlenen "Gezgin Kitap" Projesi kapsamında, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop'un ardından Çorum'daki iki okula da kitap ve CD yardımında bulunuldu.

Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, Mimar Sinan İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen kitap teslim töreninde yaptığı konuşmada, 3 yıldır sürdürülen kampanyanın, 1 milyon kitap dağıtılana kadar devam edeceğini söyledi.

Bilgisayarların, cep telefonlarına kadar indiğini, çocukların kitaplardan gittikçe uzaklaştığını savunan Subaşı, "Oysaki kitap okumak güzeldir. Biz, 250 bin kitap dağıtma hedefindeydik ama bu sayıyı çoktan aştık. Bugün sadece Çorum'a 20 bin, Alaca'ya 7 bin kitap ve CD'lerle beraber 40-45 bin civarında eğitim yardımı yapacağız. Kış bastırmadan Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımıza da kültürel kitaplar götüreceğiz" dedi.

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da bilginin mutluluk olduğunu belirterek, kitap dostu öğrencilere yaptıkları yardımın, kendilerini de mutlu ettiğini dile getirdi.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu tür yardımların sosyal sorumluluk projeleri başta olmak üzere birçok alanda örnek olmasını temenni ederim. Öğrencilerimizi kitapla buluşturmak yapılan en güzel yardımların başında geliyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul yönetimine 20 bin eğitsel amaçlı kitap ile 10 bin eğitim CD'sinin teslimi gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Alaca'daki bir ilkokula da 7 bin kitap ile 7 bin eğitim CD'si yardımının alaştırıldığı kaydedildi.

Kaynak: AA