Evcilmen, Sinan Mahallesi'ndeki Kentsel Dönüşümü İnceledi

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Sinan Mahallesi'nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi.

Bürokratları ile çalışmaları denetleyen Evcilmen'e, Sinan Mahallesi Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Saim Koçak ve çarşı esnafı eşlik etti. Esnafla sohbet eden ve bilgi alan Evcilmen, kentsel dönüşüm çalışmalarınında son günlere yaklaşıldığını söyledi.

Proje kapsamında altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Evcilmen, üst yapının da bitmek üzere olduğunu bildirdi. Aydınlatma direklerinin yerleştirilmeye başlandığı, devamında oturma bankları ve yeşil doku çalışması ile görsel çalışmaların yapılacağını dile getiren Evcilmen, şunları söyledi:

''Kentsel dönüşüm projesi çok pahalı bir proje. Esnafımız, Antalya, Sinan Mahallesi buna layık. Proje, müşteri kapasitesi açısından esnafımızın yüzünü güldürecek. Buraya yabancı misafirlerimizin de geldiğini göreceğiz. Projeye sahip çıkılmasının yanı sıra projeyi sahiplenmeyenlere karşı duruş sergilemek esnaftan geçiyor. Proje tamamlandığında Sinan Mahallesi'nin 3'te 2'lik bölümü açık AVM şeklinde kente kazandırılacak.''

Evcilmen, projenin fiziki düzenlemeleri bitince Antalya'nın mutfak kültürünü öne çıkaracak Lezzet Sokağı oluşturmayı ve projeye ruh katmak istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA