Burdur'a Güneş Enerjisi Getirilmesi Çalışmaları

AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Türkiye'nin rüzgar enerjisiyle tanıştığını, en kısa sürede Burdur'un da güneş tarlaları ile tanışacağını bildirdi.

Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, Burdur'un güneş enerjisinde teşvik alan iller arasında yer aldığını, birçok firmanın bu teşvikten yararlanmak için kent merkezi, Tefenni, Çeltikçi, Kemer, Karamanlı ve diğer ilçelerdeki arazilerde bir yıldan uzun süre ölçümler yaptığını kaydetti.

Bu konuda alınan başvuruların haziran ayında sona erdiğini belirten Özçelik, açıklamasında şu bilgileri verdi:

"Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Elektrik Dairesinde başvurular ve projeler incelenmeye alındı. Trafo başına birden fazla başvuru varsa Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi tarafından ihale yapılarak, bağlantı ihalesinde kim daha düşük elektrik satmayı teklif ederse bağlantı hattı verilmiş olacak. EPDK elektrik üretim lisansı verilecek."

Burdur'daki güneş enerjisinde elektrik teşviğinde 13,3 sent alım garantisi verildiğini kaydeden Özçelik, açıklamasında, "Ama bu elektrik üretimlerinde daha düşük teklif verenlere lisans verilmiş olacaktır. Türkiye'miz rüzgar enerjisi ile tanıştı. En kısa sürede Burdurumuz da güneş tarlaları ile tanışmış olacak" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA