Beylikdüzü’nde Her Mahalleye Afet Gönüllüleri

Herhangi bir afet anında ilk müdahaleyi yapmak ve hayat kurtarmak amacıyla oluşturulan “Mahalle Afet Gönülleri” projesiyle, Beylikdüzü’nde her mahalleye 35 ile 50 arasında afet gönüllüleri gelecek.

Beylikdüzü’nde sosyal sorumluluk çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda, ilçe için büyük önem arz eden “Mahalle Afet Gönüllüleri” projesi hayata geçiriliyor. Projenin tanıtım toplantısına Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili İsmail Yalçın da katıldı.

Beylikdüzü Kaymakamlığı, Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSKA) ve Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı’nın (MAG) desteklediği; Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol’un yönettiği, toplantıda, ilçe mahalle muhtarları da hazır bulundu. Beylikdüzü Kaymakamlığı ve Beylikdüzü Belediyesi tarafından oluşturulan bu projenin Beylikdüzü’nde de hayata geçirilmesi için çalışmalara başlandı. Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, mühim bir projeye başlanacağını ifade ederek, “Afet gönüllüleri çalışması ilçemiz için büyük bir girişim. Bu projede emeği geçen tüm kurumları kutluyorum. Beylikdüzü’nde bu paylaşma ve dayanışma bilinci olduğu sürece, yaşanabilecek her zorluğun üstesinden elbirliği ile gelebiliriz” diye konuştu.

GÖNÜLLÜLER HAZIR OLACAK
Gönüllü örgütlenme ile depreme hazırlık ve acil müdahale için kurulacak afet ekipleri sayesinde sorunlara acil ve hızlı müdahale edilmesi hedefleniyor. Beylikdüzü Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (BEYAK) ile koordineli çalışacak olan mahalle gönüllüleri, Beylikdüzü’nde meydana gelebilecek olası bir afet durumunda çözüm için hazır bir halde bulunacak.

HER MAHALLEDE 35 İLE 50 GÖNÜLLÜ
Proje kapsamında her mahallede 35 ile 50 arası gönüllü olacak. Bu ekiplerin başkanı ise mahalle muhtarları olacak. Mahallesinde uzun yıllar oturmuş ve oturmayı planlayan 18 ile 60 yaş arasında olan, fiziki engeli bulunmayan herkes, bu oluşumda gönüllü olabilecek. Gönüllüler, afetin hemen ardından ilk müdahaleyi yapabilecek ve profesyonel ekiplere yardım ve destek hizmeti verebilecek.

Oluşturulacak ekipler, afet bilinci hazırlık, temel arama kurtarma, temel ilk yardım, afet psikolojisi ve temel Yangın söndürme konularında 36 saatlik eğitim alacaklar.

Beylikdüzü Belediyesi’nin oluşturduğu Beylikdüzü Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin acil müdahale konusunda her an hazır olduğunu belirten Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili İsmail Yalçın, “Bu güce gönüllü mahalle ekiplerinin de katılması ile birlikte afetlerde gerekecek acil müdahale konusunda çok daha bilgili ve hazır bir hale geleceğiz” dedi.

Afet gönüllüleri ekiplerinin oluşturulabilmesi için ilçedeki muhtarlıklara büyük sorumluluk düşüyor. Mahalle muhtarları vatandaşları bu konularda bilgilendirerek, bu oluşumlar için halkı teşvik edecek. Gönüllü olmak isteyenler mahalle muhtarlıklarına başvuruda bulunabilecek.
Kaynak: İHA