Balabancık Köyü Tarımsal Kakınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Gürler Açıklaması

İpsala ilçesi Balabancık Köyü Tarımsal Kakınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gürler, çeltik üreticisinin en büyük sıkıntısının mazot ve elektrik olduğunu belirtti.

Gürler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kooperatifin 240 üyesi olduğunu ve yaklaşık 7 bin dekar alanda çeltik ekimi yaptıklarını söyledi.

Çeltik üretiminin diğer tarım ürünlerine göre zor ve zahmetli olduğunu ifade eden Gürler, şunları kaydetti:

"Çeltik üreticisinin en büyük sıkıntısı mazot ve elektriktir. Mazot fiyatı her gün artarken ürünlerimizin değeri artmıyor düşüyor. Buda girdilerimizi artırıyor. Çeltik üreticimizin en çok kullandığı diğer bir girdi de elektriktir. Özellikle elektrik kurumunun özelleşmesi ile birlikte TREDAŞ elektrik tahsilatlarını aylık yapıyor.

Biz çiftçiler yılda bir kere harmanımız oluyor ve paraya çevirebiliyoruz. Bakanlığımız yetkililerinin bu konuya çözüm bulup TREDAŞ ile görüşerek çiftçilerin bu sıkıntısına çare bulmalılar. En azından harman vadeli ödeme yapmayı istiyoruz. Tarımsal Amaçlı ve Sulama Kooperatifleri birlik olup bu konuda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızda yetkililerle görüşüp bu işe çare aramalıyız."

Kaynak: AA