Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Gedikli, Vali Öz'ü Ziyaret Etti

Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli, yönetim kurulu üyeleri ve ilçeye bağlı bazı mahalle ve köy muhtarları, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.

Öz, Gedikli ve beraberindekileri kabulünde yaptığı konuşmada, muhtarların mali ve sosyal haklarıyla ilgili önemli düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Devletin, kamu kurumlarının ve yerel yönetimlerin hizmetlerini yürütme konusunda işbirliği yapacaklarını belirten Öz, "Eğitim, sağlık, spor, kültür, turizm ve devletimizin diğer alanlardaki hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili var olan çalışmalarımız ortak bir şekilde yürütülecek. Bu yatırım ve hizmetlerin bölgedeki sahibi, sesi sizlersiniz. Vatandaşla devlet arasındaki köprü görevini sizler yürüteceksiniz" dedi.

Öz, Trabzon'un çok iyi turizm potansiyelinin olduğunu da ifade ederek, "Trabzon'da turizm önemli bir sektör oldu. Yılda 3 milyonu aşkın turist bölgemize geliyor. Tarihi Ortahisar Mahallesi ve Akçaabat ilçemizde bulunan Orta Mahalle yerli ve yabancı turistlerin her zaman ilgisini çekmiştir. Gelen turistlerin burada konaklamaları çok önemli. Ancak turistlerin ilgisini çekecek yeni açılımlara ihtiyaç var. Bunun çalışmasını hep birlikte yürüteceğiz" diye konuştu.

Yaylalardaki yapılaşmaya da değinen Vali Öz, "Yaylalardaki yapılaşmadan kaynaklanan görüntü hiç de iyi değil. Kontrolsüz ve vahşi bir yapılaşma var. Bu kontrolsüz yapılaşmanın dönüşümü bir gün mutlaka yapılacak. Şimdiden vatandaşlarımızı uyarıyorum. Vahşi yapılaşmaya girmeyin ve yaylalara yazık etmeyin. Babadan, dededen kalma yapılarla yaylacılık sürdürülebilir" dedi.

Öz, Akçaabat ilçesinin eğitim altyapısının güçlendirilmesi için gayret gösterildiğini de vurgulayarak, kamu hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi için gerekli ortamların oluşturulacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA