Görme Engelli Öğrencilerden Ulucanlar Cezaevi’ne Ziyaret

Ulucanlar Cezaevi Müzesi, kapılarını bu sefer görme engelliler için açtı.

Görme Engelli Öğrencilerden Ulucanlar Cezaevi’ne Ziyaret

Altındağ Belediyesi, Gören Eller Görme Engelliler Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerini ağırladı. Altındağ Belediyesi’ne bağlı rehberler, görme engelli öğrencilere Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni anlattı. Braille Alfabesi’ne çevrilen müze kataloğu da ziyaretçilere gezi boyunca kolaylık sağladı.
Eğitim merkezi öğretmenlerinden Zülfiye Göker, görme engelli öğrenciler için sosyal sorumluluk faaliyetlerinin büyük önem taşıdığını dile getirdi. Belediyelerin bu doğrultuda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Göker, Altındağ Belediyesi’nin bu tür organizasyonlarda başrol oynadığını kaydetti.

Göker, “Ulucanlar Cezaevi Müzesi gezisi, Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’yle kurduğumuz ilişkiler sonucu gerçekleşti. Yani bu fikri ortaya atan onlar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Çocuklarımız için farklı bir deneyim oldu” dedi

Görme engelli öğrencilerden Orkun Kağan ise,. ilk defa Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne geldiğini ifade ederek, anlatılanlar karşısında heyecanlandığını belirtti.

Bu geziyle tarihe daha yakından tanıklık ettiklerini dile getiren Kağan, en çok mahkum koğuşlarından ve koridorlarda çalan müzikten etkilendiğini söyledi.

Doğuştan görme engelli olan Gülay Kaynak da, göremediğini fakat hissettiğini aktardı. Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nden annesi aracılığıyla haberdar olduğunu kaydeden Kaynak, gezi sırasında duygusal anlar yaşadığının altını çizdi. Kaynak, kitap okumayı çok sevdiğini vurgulayarak bu sayede Ulucanlar Cezaevi’nde kalan edebiyatçıları tanıdığını dile getirdi. Müzede en etkileyici yerin tecrit odaları olduğunu kaydeden Kaynak, “Dokunarak dahi olsa bir şeylerin farkına varmak çok güzel” dedi

Kaynak: İHA