Artvin Valisi Cirit'in İncelemeleri

Artvin Valisi Kemal Cirit, merkeze bağlı grup köy yolunda sürdürülen asfaltlama çalışmalarını denetledi, aracın direksiyonuna geçerek bir süre asfaltlama yaptı.


Vali Cirit, KÖYRES'den sorumlu Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları Abdurrahman Anlaş ve Süleyman Dursun, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Recep Coşkun ile Sümbüllü-Erenler-Beşağıl grup köy yolunda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

İl Özel İdaresi kaynaklarıyla satın alınan ve yaklaşık 500 bin liraya mal olan asfalt serme aracıyla yapılan asfalt yolda gezen Vali Cirit, yetkililerden asfaltın kalitesi ve dayanıklılığı hakkında bilgi aldı. İş makinesinin operatöründen bilgi alan Vali Cirit, ardından asfalt serme aracının direksiyonuna geçerek bir süre asfaltlama yaptı.

Yol incelemelerinin ardından Borçka Baraj Gölü'nü gezen Vali Cirit, Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait göl tipi bot ile bir süre baraj gölünü ve göl çevresini inceledi.

Vali Cirit, olası göl kazaları sırasında yapılan acil müdahale ve çalışmalar konusunda Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı'dan bilgi aldı.

Gölde sembolik bir kurtarma operasyonun en kısa zamanda yapılması için talimat veren Vali Cirit, tatbikatı bizzat kendisinin takip edeceğini söyledi.

Vali Cirit, yolun bir medeniyet unsuru olduğunu belirterek, "İlimizin kalkınması ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi için yolların kalitesini artırarak daha konforlu hale getirmek için çalışıyoruz" dedi.

Artvin'in ciddi anlamda asfalt kaplama sorunu olduğunu ifade eden Vali Cirit, "Biz birinci etabı bitirelim ki ikinci etap olan bölünmüş yol projelerine geçebilelim. İlimizin kalkınması ve turizmden hak ettiği payı alabilmesi için yollarımızın kalitesini artırmamız gerekiyor. KÖYDES projeleri kapsamında İl Özel İdarelerimizin, İl Genel Meclisi üyelerinin vermiş olduğu kararlar ve bizlerin kararlarıyla öncelikli ihtiyacı olan köylerimizi ve turizm yollarımızı öne alarak asfaltlama çalışmalarını en modern haliyle yapmak istiyoruz" diye konuştu.

KÖYDES ve BELDES'in büyük projeler olduğunu kaydeden Cirit, "Hükümetimiz bu projelerin uygulama görevini bizlere vermiş. Bizler de bunları en iyi şekilde gerçekleştirelim ki vatandaşlarımızın memnuniyetini ve yaşam standartlarını yükseltelim. Hedefimiz vatandaşlarımızın memnuniyetini artırmak ve ulaşılabilir olmaktır. Bu projelerin uygulamasında işçisinden yöneticilerimize kadar uzanan tüm süreçte herkes görevini layıkıyla yerine getirmelidir. Bizler bu noktada elimizdeki verileri, araç ve gereçleri en iyi şekilde kullanarak vatandaşımıza karşı olan sorumluluğumuzu bir görev olarak yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA