Tkdk Giresun İl Koordinatörlüğü 9 Projeyi Destekleyecek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Giresun İl Koordinatörlüğü'nce desteklenmesi uygun görülen 9 projenin sözleşmeleri imzalandı.


Giresun Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, TKDK binasından düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik müzakereleri yürüten bir ülke olduğunu anımsattı.

Proje yapmanın yaygınlaşmasının gerektiğini belirten Çelik, "İlimizin tarımsal kalkınmasında TKDK'yı önemli görüyoruz. Bu bir başlangıç, önümüzdeki dönemde proje sayısının daha da artmasını arzu ediyoruz" dedi.

TKDK İl Koordinatörü Özer Çoban ise kırsal turizm, arıcılık ve bal paketleme tesisinin kurulumunu içeren projelerin toplam yatırım tutarının 1 milyon 526 bin lira iken desteklenecek miktarın 600 bin 943 lira olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"7 projede de traktör başvurusu yapıldı. Başvuru sahipleri destek kapsamında traktörlerini KDV, ÖTV gibi birçok vergiden muaf olarak yüzde 50 hibe ile alacaklar. Sözleşmesi imzalanan projeler ilimiz ekonomisi ve istihdamı açısından ciddi katkılar sağlayacaktır. Bu projeler yeni projelere örnek teşkil etmesi bakımından önemli. Sözleşmesi imzalanan projeler 2013 yılı bütçesinden karşılanacak. 11. proje başvuru dönemi kapsamında ise 8 Kasım 2013 saat 21.00'a kadar yeni projelerin kabulü gerçekleştirilecektir."

Kaynak: AA