Taksici Cinayeti Zanlılarına 'Ağırlaştırılmış Müebbet' İstendi

Ankara'da taksi sürücüsü Sedat Orakçı'nın öldürülmesine karıştığı iddia edilen 2 kişi hakkında, "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istemiyle dava açıldı.


Cumhuriyet Savcısı Lütfi Karakuş tarafından hazırlanan iddianamede, 06 T 7146 plakalı takside şoför olarak çalışan Sedat Orakçı'nın,12 Eylül 2013'te, Kuzey Ankara çevre yolunda, aracında av tüfeğiyle kafasından vurulak öldürülmüş halde bulunduğu belirtildi.

Zanlılar Birol D.,Samet A. ile yaşı 18'den küçük olan O.K'nın olay günü, Yenimahalle'deki bir alışveriş merkezi civarında gasp etmek için birini aradıkları, daha sonra ise taksici Sedat Orakçı ile Bağlum'a gitmek için 45 liraya pazarlık yaptıkları ifade edilen iddianamede, kuzey çevre yoluna çıktıktan sonra şüphelilerden Birol D'nin maktüle tüfek doğrultarak 'paraları çıkar' şeklinde tehditte bulunduğu anlatıldı.

Maktülün, Birol D'nin doğrulttuğu tüfeğin ucundan tutması üzerine kısa süreli arbede yaşandığı aktarılan iddianamede, maktülün aracı çevre yolunda durdurduğu, bu sırada şüpheliler Samet A. ile O.K'nın maktülü dövmeye başladığı kaydedildi.

Şüphelilerden Birol D'nin daha sonra av tüfeğiyle maktüle iki el ateş ettiği ileri sürülen iddianamede, şüphelilerin panikle yağma işlemini gerçekleştiremeden olay yerinden kaçtığı belirtildi.

-Teknik takip sonucu yakalandılar

Plaka Tanıma Sistemi'nden aracın güzergahının belirlenerek MOBESE görüntülerinin incelendiği belirtilen iddianamede, taksiye son olarak Birol D, Samet A. ve O.K'nın bindiğinin tespit edildiği kaydedildi.

Zanlılardan Samet A. ile O.K'nın, 21 Eylül'de Altındağ Caddesinde yakalandığı bildirilen iddianamede, Birol D'nin ise aynı gün, babası Kazım D'ye ait TIR içerisinde Eskişehir yolunda ele geçirildiği belirtildi.

-Silahı parçalayarak atmış

Şüpheli Birol D'nin babası Kazım D, savcılıktaki ifadesinde, şunları kaydetti:

"Bir lojistik firmasında şoför olarak çalışıyordum. 18 Eylül'de tır ile traktör parçalarını Adapazarı'na götürmek üzere aracıma yükledim, oğlum Birol'u da alarak yola çıktım. Oğlum Birol'un tıra binerken elinde gazete kağıdına sarılı bir cisim olduğunu gördüm. Tüfeği gösterince 'bu oyuncak mı' diye kızdım, oğlum da bana kızarak tüfeği bağlantı yerlerinden bozdu ve tek tek seyir halinde bulunan aracın camından atmaya başladı.

Tüfeği attığı yer İstanbul yolu 40| kilometrede bulunan Çeltikçi köyü mevkisi. Olaydan haberim yok."

Olayda kullanılan av tüfeğinin aramalara rağmen bulunamadığına dikati çekilen iddianamede, Birol D. ve Samet A'nın "iştirak halinde silahla kasten bir kişiyi öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmaları, "iştirak halinde geceleyin silahla yağmaya teşebbüs" suçundan da 15'er yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede, Birol D'nin babası Kazım D. hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameyle ilgili davanın görülmesine önümüzdeki günlerde başlanacak.

Yaşı 18'den küçük olan O.K. hakkında da Ankara 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Kaynak: AA