6 Yıl Önce Kaybolan 2 Kızın İskelede Gömülü Kemikleri Bulundu

Tekirdağ’da 6 yıl önce üniversite sınavına gidiyoruz deyip evden ayrılan ve bir daha haber alınamayan Meral Yapıcı (19) ve Nefise Kıran’ın (17) denizde iskeleye gömülü olarak kemikleri bulundu.

6 Yıl Önce Kaybolan 2 Kızın İskelede Gömülü Kemikleri Bulundu
Polis, bağ evinde öldürülüp iskeleye gömülen kızların katil zanlısının peşine düştü.
Edinilen bilgiye göre, 2007’de 19 yaşında olan Meral Yapıcı, annesi ile birlikte Şarköy ilçesindeki evlerinden üniversite sınavına gitmek için 10 gün önce, Tekirdağ’da oturan anneannelerinin yanına geldi. Sınavdan önce arkadaşı Nefise Kıran (17) ile buluşup eğlenmeye giden 2 kızdan o günden itibaren haber alınamadı. Kızların aileleri de polise kayıp ilanı verdi.

Kızların cinayet kurbanı olduğunu düşünen Tekirdağ Emniyeti Asayiş Şube dedektifleri, kayıp kızlar dosyasını tozlu raflardan indirdi. Kızların ailelerinin yeniden ifadelerini alan polisler, kızların kullandığı cep telefonlarına ulaştı. Fakat telefonların kızların kaybolmasından bir ay önce kapandığını belirledi. Kızların 2007 yılında sıklıkla konuştuğu telefon numaralarının peşine düşen dedektifler, 2 kızın erkek arkadaşına ulaştı. İncelemeyi derinleştiren polis ekiplerin 2 kızın erkek arkadaşları üzerine kayıtlı numaraları kullandığını belirledi.

Numaraların 14 Haziran 2007 tarihinde Tekirdağ Beyazköy mevkiinde sinyalinin kesildiğini belirleyen ekipler, bu bölgede aramalarını yoğunlaştırdı. Sinyalin en son kesildiği yerin Meral Yapıcı’nın dedesine ait bir bağ evi olduğunu belirleyen polis ekipleri, kepçeyle deniz kenarında ve bağ evinin çevresinde arama yaptı.

Kepçe ve dalgıçlar tarafından yapılan aramalar sonucunda ise 2 kıza ait kemik parçaları bağ evinin önünde bulunan iskelede gömülü olarak bulundu. Adli tıpta yapılan DNA incelemesinde kemiklerin kızlara ait olduğu kaydedildi. Çene ve kaval kemiğine ulaşılan kızların diğer parçalarının bulunması için polis geniş çaplı çalışma başlattı.

Bağ evinin duvarlarında kan izlerinin olduğunu belirleyen polis ekipleri, kızların evde öldürüldükten sonra iskeleye gömüldüğünü düşünüyor.

Göz yaşları içinde aramaları izleyen Meral Yapıcı’nın yapası Metin Yapıcı, “Kızım sınava diye evden ayrıldı. Bir daha haber alamadık. Polis ekipleri babama ait evde arama yapıyor. Çene kemiği bulundu. Ama ben hala umudumu yitirmedim. Kızım belki yaşıyordur” dedi.

Kızların bağ evinde öldürüldükten sonra iskeleye betonla gömüldüğü saptanırken, cinayet zanlısını belirlemek için çalışma başlatan polis ekipleri, kızların öldüğü tarihte baz istasyonuna yansıyan cep telefonları sahiplerini araştırmaya başladı.

Kızların erkek arkadaşlarının da ifadesine başvuran polislerin, zanlıyı belirleme çalışması sürüyor.
Kaynak: İHA