Emet-tavşanlı Yolu Yeniden İhale Ediliyor

Karayolları Genel Müdürlüğüne bağlı 14. Bölge Müdürlüğü, ihaleyi alan firmanın sorumluluklarını yerine getirmemesi nedeni ile iptal edilen Tavşanlı – Emet karayolunun yeniden ihale edileceği duyurdu.

Emet-tavşanlı Yolu Yeniden İhale Ediliyor
İhale 4 Kasım 2013 Pazartesi günü saat 10.00’da Bursa’da yapılacak.

Yeniden yapılacak olan ihale hakkında bilgiler veren AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, "Kütahya ilimiz genelinde çok büyük bir karayolu çalışması yapılmaktadır. Bu konuda ilimiz büyük bir atılım içindedir. Güney Marmara ile ülkemizin güneyini bağlama açısından, Tavşanlı – Emet- HisarcıkSimav yolu büyük önem taşımaktadır. HisarcıkSimav yolunu alan firma tüm hızıyla çalışmalarını devam etmektedir. Maalesef yolun TavşanlıEmetHisarcık bölümünü alan firma ihale şartlarını yerine getiremedi, bizde devlet olarak ihalesini fesh etmek zorunda kaldık. Bizden kaynaklanmayan sorunlar nedeni ile bu yol biraz gecikti. Ancak bizde yeni ihale sürecini hızlandırarak, en kısa sürede bu yolu Emet, hisarcık halkına sunmak istiyoruz. Yapılan çalışmalar sonunda bu yolumuzun ihalesi 4 kasım da yeniden yapılacaktır. Şu anki yolumuz maalesef çok dar ve virajlı bir yol, bu yolu Emet’in ekonomik olarak gelişmesini sağlayan bor madeni sektöründeki ağır araçlar kullanıyor, bu yüzden güvenlik açısından sıkıntılı bir yol, inşallah en kısa sürede Emet halkımız hak ettiği arzuladığı yola kavuşacaktır. Termal turizmde büyük atılım gerçekleştiren ilçemiz içinde yeni yolumuzun ilçenin gelişmesinde büyük etken olacaktır. Umarım ihaleyi alacak firmamız işi en kısa sürede bitirir, İhale günüden itibaren,tüm çalışmaların takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Tavşanlı-Emet-Hisarcık yol ihalesini kazanan firmaya, ihalenin bitiminden 7 gün sonra iş teslimi yapılacak. Firma ihaleyi aldığı günden itibaren bin 100 takvim günü sonunda yolu tamamlayarak, teslim edecek.
Kaynak: İHA