Çocuklar, Çocuk Üniversitesi İle Gelişecek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde kurulan OMÜ Çocuk Üniversitesi'nin çocuk üniversitesinin çocukların, sosyal, kültürel ve akedimik yönden gelişmelerine katkı sağladığı belirtildi.


OMÜ Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd.Doç. Dr. Mustafa Gelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik olarak kurulan çocuk üniversitesinin, her türlü bilim, sanat, kültür, spor alanlarında üniversite içinde veya dışında dersler, etkinlikler, geziler, laboratuar çalışmaları, konferanslar ve çalıştaylar düzenlediğini söyledi.

OMU Çocuk Üniversitesi öğrencilerinin meslek seçimi, bir alanda daha detaylı ve derinlemesine bilgi sahibi olma, yönlendirme, basit mesleki tecrübeler yaşatma ve bireylerin kendini tanımalarını sağlamalarına katkı sağladığını anlatan Gelen, ''Çocuk üniversitesinde, çeşitli etkinlik ve kurslar doğrudan doğruya OMÜ öğretim elemanları tarafından ve üniversitenin mekanları içinde verilmektedir. Öğrencilerin ilgi duyduğu alanlarda bilimsel araştırma yapmalarına uygulamalı olarak fırsat verme, yüksek öğretime ve bilime ilgiyi artırma açısından Çocuk Üniversitesi önemli işlevlerde bulunmaktadır. Buna ek olarak çocuk üniversitesinin uzun vadede, diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmasını sağlama, kamu imkanlarının verimliliğini artırma ve çevremizdeki insan sermayesini etkili kullanma açısından etkili olacağını düşünmekteyiz'' dedi.

OMU Çocuk Üniversitesi'nin 11 ayrı konuda kurs programının hazırlığını kaydeden İsmail Gelen, TÜBİTAK proje yazma eğitimi, ebru sanatı, temel web tasarımı, fen bilimleri ile tanışma, deneylerle bilim okulu, satranç eğitimi, deneylerle fizik, yan flüt, tenis,çocuk korosu ve karikatür alanında kurslar düzenleneceğini ifaede etti.

Gelen, bütün çocukların geleceklerini planlama adına OMÜ Çocuk Üniversitesi'ni tanımasını gerektiğini de kaydetti.

Kaynak: AA