Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası

Artvin'in Borçka ilçesinde, Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası kampanya hayırsever iş adamları Fehmi ve Halil Bakır tarafından yaptırılacak Osman Bakır Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temeli törenle atıldı.


İlçe girişinde Sanayi Sitesi mevkisinde yaklaşık 3 bin metrekarelik alana kurulacak 14 derslikli okulun temel atma törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, okulun yapımını üstlenen hayırsever iş adamları Fehmi ve Halil Bakır kardeşler ile vatandaşlar katıldı.

Vali Cirit, burada yaptığı konuşmada, eğitim için yapılan hizmetlere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, eğitime verdikleri katkıdan dolayı hayırsever kardeşleri tebrik etti.

Artvin'in birçok alanda hizmete ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Cirit, şunları söyledi:

"İimiz bir çok açıdan hizmete ihtiyaç hissediyor. Bunlardan bir kısmı da eğitim alanındaki ihtiyaçlardır. Kamu yatırımları için oldukça yüksek ciddi anlamda yatırım var ama neredeyse kamu kadar özel sektörün hibe, bağış ve yatırımlarını da görüyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. İş adamlarımızın önünü açmayı arzu ediyoruz. Okulumuzun başta ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Milletvekili Kışla, hayırsever kardeşlerin Artvin'e kazandıracakları eğitim yatırımından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Borçka'nın yetiştirdiği Fehmi ve Halil Bakır ağabeylerimiz buradalar. Allah kendilerinden razı olsun, inşallah burada yapacakları yatırım cennette kendilerine bir köşk olarak ikram edilsin diye dua ediyorum. Kendilerine huzurlarınızda Borçka ve Artvin halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'nin en büyük sermayesinin genç nüfusu olduğunu vurgulayan Kışla, şöyle devam etti:

"Genç nüfusumuzun en iyi şekilde yetişmesi hepimizin arzusudur. İnşallah bütün halkımız çocuklarına en güzel okullarda eğitim aldıracak ve göreceksiniz ki birkaç yıl içinde Artvin'deki başarı, Türkiye'nin başarı ortalamasının çok çok önüne geçecek, buna emin olunuz."

Hayırsever iş adamı Fehmi Bakır ise duygularını şu sözlerle aktardı:

"Babamız rahmetli merhum Hacı Osman Bakır'ın öteden beri bu memlekette bir hizmet kurumu açmak, insana hizmet etmek ve insan yetiştirmek isteği vardı. O zamanlar şartlar elverişli olmadığından nasip bugüne imiş. Hasta yatağında bile 'okulu ne zaman yapacağız' diye sorardı. Ne yazık ki bu günleri görüp, bu mutluluğu yaşamak için bugün aramızda bulunamadı. Allah rahmet eylesin. Babam çalışmayı ve çalışanı çok severdi. Bizde onun bıraktığı bayrağı alarak, yüksek burçlara, hayır kurumlarına dikmek için yola çıkmış bulunuyoruz. Başta devlet erkanımıza, Milli Eğitime, 3 bin metrekarelik araziyi Anadolu İmam Hatip Lisesi yapımına müsaade eden, işi çabuklaştıran kurumlara rahmetli babam adına teşekkür ediyoruz. Yapmış olduğumuz hizmet, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun."

Konuşmaların ardından Cirit, Kışla, Yanmaz ile Fehmi ve Halil Bakır, birlikte butona basarak okul temeline ilk harcı döktüler.

Kaynak: AA